zondag 1 juni 2008

Alsnog succes voor voormalig Idol

Bazzheadz feat. Sebastian Westwood: Say you’ll stay (69)

In Groot-Brittannië is ‘Now you’re gone van Basshunter feat. DJ Mental Theos de op één na bestverkochte single/download van 2008. #1 van het jaar is daar op het moment Duffy met ‘Mercy’. Achter ‘Now you’re gone’, dat wij kennen als ‘Boten Anna’ van Basshunter, #2 in 2006, zit Bazzheadz, het project van Theo Nabuurs (Mental Theo) en Johan de Leeuw. Zij namen in 2006 al een Engelstalige versie van ‘Boten Anna’ op, doopten het ‘Now you’re gone’, maar het nummer flopte. Vervolgens werd het nummer opnieuw opgenomen door Mental Theo en Basshunter met behulp van Guido van Gestel, met zang van Sebastian Westwood en werd het een grote hit. Alleen lukte dat niet bij ons.

Dat gebeurt nu wel met ‘Say you’ll stay’, waarop Bazzheadz wederom hulp krijgen van zanger Sebastian Westwood. Theo Nabuurs oftewel DJ Mental Theo durft niet te zeggen of de plaat net zo’n succes wordt als ‘Now you’re gone’. “Ik heb wel positieve hoop. Maar je moet wel realistisch blijven: het is zo vreselijk moeilijk om te scoren. Het niveau dat ik nu één keer in mijn leven behaald heb, is heel moeilijk te bereiken. Zelfs Beyoncé of Robbie Williams staan niet vijf weken achter elkaar op nummer 1 in Engeland.” Het nummer ‘Say you’ll stay’ is het anthem van ‘Summerbreak’, een zomerproject van radiostation SLAM!FM.

Idols

Sebastian Westwood heet eigenlijk Sebastiaan Westerhout en is geboren op 7 september 1983 in ‘s-Hertogenbosch. Hij zong in een paar schoolbandjes, werkte in de zorg en deed vier jaar geleden mee aan de eerste editie van Idols, waar hij eindigde bij de laatste dertig. In tegenstelling tot zijn Idols-genoten die door de jury werden weggestuurd, stapte Sebastiaan zelf op. Reden: een contract in Duitsland, wat echter fout afliep. In 2006 kwam hij Theo tegen, toen deze in een discotheek in Epe aan het draaien was. Hij vroeg Theo om een stukje te mogen zingen, waarvan deze zeer onder de indruk was. Na een half jaar belde Theo hem op en namen ze ‘Now you’re gone’ op. De opvolger daarvan wordt ‘Come running’, maar wanneer is niet bekend. Kwestie van goede timing, volgens Theo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten