maandag 16 juli 2007

MM28: Dries Roelvink heeft een te kleine zwembroek


Dries Roelvink: Ik kom eraan (route du soleil) (85)

Een ANWB-spot, met reclame voor zijn concert in Ahoy op 28 januari, waarin ook manager André van Commenée een rol speelt. Een eigen speelfilm ‘I love Dries’, waarvan de opnames in augustus beginnen en die in februari 2008 moet gaan draaien. En heel veel (gast)optredens in diverse tv-programma’s. Kortom, aan belangstelling heeft Dries Roelvink zeker niet te klagen. Nu nog een echte hit, en dat zou wel eens kunnen gebeuren met ‘Ik kom eraan (route du soleil)’, zijn zesde notering. Nog even de vorige vijf op een rijtje:
- 1992: ‘Jij bent m’n alles’ (#44)
- 1993: ‘Maria Magdalena (in dat Spaanse café...)’ (#39)
- 1994: ‘Door jou ga ik leven’ (#31)
- 1995: ‘De hele wereld mag het weten’ (#45)
- 2007: ‘Het 538 Evers staat op vvds lied’ (#72)

Dries Roelvink (Amsterdam, 1 jan 1959) groeide op in de Amsterdamse wijk De Pijp. Muziek is hem met de paplepel ingegoten, want zijn moeder Alie was zangeres van het levenslied. Ben Cramer en Engelbert Humperdinck zijn de grote favorieten. Maar ook Ruud Geels, want Dries was voor zijn zangcarrière profvoetballer bij FC Amsterdam. In 2004 verscheen de dvd ‘Dries 20 jaar’. Onder de titel ‘Dries and friends’ speelde hij op 29 maart voor een uitverkochte Meervaart te Amsterdam, bijgestaan door Lee Towers en Wolter Kroes.

In 2005 nam hij het nummer ‘Ik ben Dries’ op, geschreven door Vader Abraham. In augustus van dat jaar zond de Amsterdamse zender AT5 een reality soap uit rondom de zanger onder de titel ‘Ik Ben Dries’. Begin dit jaar was Dries nog te zien in ‘Sterren dansen op het ijs’.

in concert
Volgens Dries en zijn manager is de tijd er rijp voor. Dries: ‘Het hing in de lucht. Als je nagaat dat ik nu al elke week zo'n duizend foto’s met handtekeningen sta uit te delen. Dan moet Ahoy toch lukken!’ Voor het concert in Ahoy wordt alles uit de kast gehaald. Thomas Berge, die hij nog kent van ‘Sterren dansen op het ijs’, is een goede vriend van Dries en is gevraagd om op te komen treden. De artiesten zullen begeleid worden door een echt orkest: Hollywood Boulevard, de band die André Hazes altijd bijstond, uitgebreid met blazers, strijkers en de Jody’s Singers. En om de pr-machine draaiende te houden, komt in oktober al weer een nieuwe single en een nieuw album. Nu nog kaarten verkopen, maar dát valt vooralsnog een beetje tegen… Het concert is nu een maand in de voorverkoop, en als de huidige kaartverkoop zich doorzet, dan zal Ahoy op 28 januari maar half volzitten: 5.000 man in plaats van de gewenste 10.000.

zwembroek

De kanariegele, veel te kleine zwembroek die Roelvink draagt in het reclamespotje voor de ANWB, is inmiddels het gesprek van de dag. Dries: “Ik heb van tevoren wel twintig zwembroeken gepast en juist die éne moest het worden…” Ondertussen wordt de zwembroek wel mooi in productie genomen, inclusief toepasselijke tekst: ‘ik kom eraan!’

2 opmerkingen:

  1. Eindelijk weer terug naar een normale zwembroek, die we zo'n 40 jaar lang gedragen hebben.
    Te klein??? Gaan we echt terug naar die puriteinse, calvinistische tijd die EO en Ch(g)ristenunie zo graag willen. Aan de zwembroeken te zien wel: van maag tot enkel; waarom niet gewoon een lange broek??!! En bij de dames moet het steeds kleiner?
    Wat een hypocriet gedrag, we lijken wel amerikanen! of gaan we gewoon terug naar de middeleeuwen??

    BeantwoordenVerwijderen