maandag 23 juli 2007

MM29: Laidback Luke en de Zweedse housemaffia


Axwell/Angello/Ingrosso/Laidback Luke: Get dumb (46)

Een beetje een jojo in de Single Top 100. Vijf weken geleden kwam ‘Get dumb’ op #45 binnen, waarna de plaat zakte via 60 naar #84. Hij steeg vervolgens naar #61 en belandt deze week op de zesenveertigste plaats, één plaatsje verwijderd van de hoogste positie tot nu toe: #45. Tijd dus voor een (hernieuwde) kennismaking.

Drie van de vier heren hebben er al noteringen opzitten, hetzij onder hun eigen naam, hetzij in samenwerkingsverbanden. En drie van de heren behoren tot de zogenaamde ‘Zweedse house maffia’, maar het zijn niet dezelfde drie hitmakers. Een overzicht:

- Axwell: zijn echte naam luidt Axel Hedfors en hij scoorde twee hits als Axwell: ‘Feel the vibe (til the morning comes)’ (#62) en ‘Watch the sunshine’ (#89), beide in 2006
- Angello: volledig Steve Angello, produceerde met Axwell ‘Tell me why’ als Supermode (#11 in 2006)
- Ingrosso: Sebastian Carmi Ingrosso, werkt samen met Steve Angello aan diverse projecten onder de namen Buy Now, Fireflies, General moders, Mode hookers, Outfunk en the Sinners
- Laidback Luke: zijn echte naam luidt Luke van Scheppingen, geboren in Manilla en opgegroeid in Nederland. Hij scoorde vier hits: ‘Rocking with the best’ (#92 in 2001), ‘Popmusic’ (#94 in 2002), ‘We can not get enough! [Dance valley theme 2003]’ (#5 in 2003) en ‘More than special’ (#98 in 2004)

‘Get dumb’, binnen op #46, ontstond als plaatje voor in de eigen sets van de vier dj’s/producers. En overal waar ze kwamen, ging iedereen uit z’n dak. Daarop besloten de heren het nummer uit te brengen en sindsdien pakken ook andere dj’s als Tiësto, Marco V, Armin van Buuren en Ferry Corsten het nummer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten