maandag 30 juli 2007

MM30: Black identity ís een anoniem persoon

Black identity: blcker than blck (32)

Op 14 juli kleurde de Amsterdam ArenA zwart voor een nieuwe versie van het housefeest Sensation Black. Het grootste en hardste indoor-evenement ter wereld heeft elk jaar een thema en dit jaar was dat ‘Blcker than blck’ van Black identity. Maar dan is de vraag: wie is Black identity? Daar werd al druk over gespeculeerd voorafgaand aan Sensation Black. De ware identiteit bleef echter goed verborgen. Tijdens zijn draaibeurt op het dansfestijn bleef Black identity achter een masker verborgen. Ook achteraf wil niemand zijn ware naam bekendmaken. En eerlijk gezegd: zelfs de Megaman weet het niet. Namen die de ronde doen zijn the Prophet, JDX, Brennan Heart, DJ Chuckie, DJ Insane, Headhunterz, A*S*Y*S… De Megaman heeft echter informatie dat Black identity helemaal niet bestaat: we moeten het wat filosofischer zien. Black Identity is een symbool voor alle bezoekers bij elkaar. Het publiek is bij Sensation Black de hoofdattractie, niet de artiest. Black identity is niet meer dan een soort van Megamix. De buzz rondom de ware identiteit van Black identity zorgt in ieder geval wel voor aandacht van het thema van Sensation Black dit jaar; de track komt binnen op #32 en heeft die goede positie voornamelijk te danken aan een gesmeerd verkopende download: in de Download Top 100 debuteert 'Blcker than blck' zelfs op #15.

De eindafrekening van Sensation Black 2007: 23.445 bezoekers wilden naar binnen. Nog eens 134 mensen wilden er wel in, maar kwamen niet voorbij de snuffelhond, omdat ze verboden pilletjes bij zich hadden. Daarnaast werden 174 mensen op de dansvloer gearresteerd door de tientallen undercovers in de zaal. Sensation Black voerde een zero tolerance-drugsbeleid, nadat een week eerder op Sensation White een jonge bezoekster door een fataal pilletje was overleden.

Met ‘Blcker than blck’ stuiten we blijkbaar op een nieuwe trend om in de titel de klinkers over te slaan: op #81 vinden we ook al ‘Thnks fr th mmrs’ van Fall out boy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten