maandag 30 juli 2007

MM30: K3: kwakkel of kwakkelen?

K3: Kusjesdag (9)

In hun eigen Vlaanderen staat ‘Kusjesdag’ van K3 op de zevende plaats. Weliswaar twee plaatsen hoger dan in onze Single Top 100, maar toch zwaar tegenvallend. Het betreft een volledig nieuw nummer van de drie meiden en dan hadden we toch betere cijfers verwacht. De negende plaats bij ons, die nam K3 twee weken geleden ook al in, dus in die zin is er nog hoop.

kwakkel

De vraag is echter, haalt K3 het tienjarig bestaan, volgend jaar? Er gaat namelijk een ‘Story’ rond, dat het trio er eind dit jaar mee stopt! Studio 100, waar K3 deel van uitmaakt, klasseert de bewering van het magazine als een ‘kwakkel’, ofwel een roddel. ‘Noch de meisjes van K3, noch wij willen het voor bekeken houden. Van jaar tot jaar wordt met Karen, Kristel en Kathleen de situatie bekeken. Als de dames op een gegeven ogenblik oordelen dat hun tijd van gaan gekomen is, zal dat ook effectief gebeuren.’

En de meiden zullen wel gek zijn, want in oktober komt het nieuwe album uit, in december volgt ‘K3 en de kattenprins’, de derde bioscoopfilm en in 2008 komt er een nieuwe show. En het feit dat Kristel van februari tot mei zal meespelen in de musical ‘Pinokkio’ zal die plannen niet doorkruisen. De ‘kwakkel’ is waarschijnlijk ontstaan na de uitspraak van Kathleen, dat ze na K3 heel graag alleen op het podium wil staan.

kwakkelen

K3, en verderop ook nog Mega Mindy en Djumbo, dat zijn nou typisch van die acts die voornamelijk worden gekocht door kinderen tot een jaar of tien. Of misschien juist door hun ouders. In Nederland worden de laatste jaren echter steeds en steeds minder singletjes verkocht. Daarentegen is de betaalde download van een track juist wél in opkomst. De verhouding downloads - fysieke verkopen is nu al zo'n 70-30. Dat wil zeggen dat die typische kinderacts steeds meer in de verdrukking komen in de Single Top 100; de kids-hits moeten het hebben van de cd-singletjes, maar ze worden aan alle kanten ingehaald door de legale downloads. Kijk maar naar de positie van K3 in de Download Top 100: daarin vinden we de dames pas terug op #47 en is een top 10-notering ver te zoeken. Om nog maar te zwijgen van de gemiste omzet door de illegale downloads; je weet toch dat K3 'Kopieer 3 keer' betekent?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten