maandag 30 juli 2007

MM30: Kate Ryan haalt opnieuw Française uit de kast

Kate Ryan: Voyage voyage (61)

Katrien Verbeeck (Tessenderlo, 22 jul 1980) kennen we sinds haar cover van ‘Désenchantée’ van Mylene Farmer in 2002 (hoogste plaats: #4) beter onder haar artiestennaam Kate Ryan. In het café van haar ouders, ‘De Oude Post’ in Tessenderlo, playbackte Katrien onder meer Sandra Kim en Madonna. Vervolgens entertainde ze een schoolpubliek met covers van Alanis Morissette en 4 non blondes. Haar professionele carrière begon met het toeren met de Soapband als achtergrondzangeres. In 2000 kwam ze in contact met Phil Wilde, wat resulteerde in de debuutsingle ‘Scream for more’, dat in 2001 de best verkochte dancesingle van dat jaar werd in België. Het echte succes kwam een jaar later met de cover van ‘Désenchantée’, waarmee ze ook bekend werd in Amerika en Zuid-Afrika. Daarna scoorde ze nog wel hits, maar die bleven bij ons steken in de onderste 50 van de Single Top 100. Vorig jaar deed ze voor België mee aan het Eurovisie songfestival. Ze was een van de favorieten, maar kwam uiteraard niet verder dan de voorronde. In eigen land werd ze echter als een winnares binnengehaald; ‘Je t’adore’ (bij ons #56) werd daar haar grootste hit: #1.

cover

Ook de nieuwe hit van Kate is een cover. ‘Voyage voyage’ kwam bij ons al tot #9 in 1987 in de originele versie van Desireless. Kate is niet de eerste die het nummer covert. Nog in hetzelfde jaar deed de Duitse schlagerband Fernando express een poging. Daarna gingen Papillon (1995), la Floa maltida (1999), Tinlab (2000), Lengend B, Base unique en Gregorian (allen in 2002), met het nummer aan de haal, voordat the Nightflyer in 2002 er een hitversie uit wist te halen: #44. De versie van Kate zou echter wel eens de meest succesvolle kunnen worden.

Kijk of luister naar de originele versie van Desireless
Kijk naar de versie van the Nightflyer
Kijk of luister naar de versie van Kate Ryan

Ambassadrice

Kate trad de afgelopen tijd onder andere op in Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Duitsland, Polen en Slowakije en trok opnieuw richting Zweden om er nieuwe nummers op te nemen. Daarnaast is ze ambassadrice van ‘Eurogames’, het grootste sportevenement voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Europa, dat plaatsvond van 12 tot 15 juli in Antwerpen. Kate schreef voor ‘Eurogames’ het nummer ‘We all belong’, de tweede track op ‘Voyage voyage’, en deed op 12 juli de officiële opening.

Momenteel is Kate ook nog druk met haar eigen show op 6 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Kate: “Ik heb samen met de band gezeten om alle nummers te kiezen. Het worden er ongeveer dertig! Ik ben volop aan het repeteren. Naast piano en gitaar, hoop ik tijdens het concert achter het drumstel te kunnen kruipen, want dat is echt een uitdaging waar ik zin in heb! Het wordt een echt spektakel met kostuumwissels, dansers, live muzikanten, een speciale gast en veel meer.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten