vrijdag 3 augustus 2007

‘Jij bent zo’ sprint naar #1, BZN lost Toppers af

Dankzij de laatste verkoopdag is het Jeroen van der Boom gelukt om op #1 te komen met zijn meezinger ‘Jij bent zo’. Hij maakt een sprong vanaf de zevende plek. Daarmee worden André Hazes & Gerard Joling met ‘Blijf bij mij’ wederom van de eerste plaats verstoten, en dat zou wel eens definitief kunnen zijn. Hoogste binnenkomer is de Zwitser Yves LaRock met ‘Rise up’ op #8.

Flinke winst boeken Timabaland feat. Keri Hilson met ‘The way I are’, van 28 naar #6, Djumbo met ‘Boy I like ya’, van 68 naar #22, Dries Roelvink met ‘Ik kom eraan (Route de soleil)’, van 62 naar #25, en ‘Break my fall’ van Tiësto feat. BT, dat van 88 naar #33 stijgt. Ook doen twee covers het goed. De Red hot chili peppers kunnen tevreden zijn, want 'Waiting 4' van Peter Gelderblom, met een sample van 'By the way', gaat van 25 naar #15. En de Franse zangeres Desireless ziet haar bankrekening toenemen door de versie die Kate Ryan van haar 'Voyage voyage' maakte, want die stijgt van 61 naar #17. En tenslotte nog een stijger: 'Chasing cars' van Snow patrol dat van 58 naar #36 stijgt. Niet bijzonder? Toch wel, want het nummer staat voor de 50ste (!) week genoteerd. Als het nummer het nog zeker zeventien weken volhoudt, dan is het de langstgenoteerde plaat aller tijden ...

De andere binnenkomers:
Op herhaling gaat Fio met ‘Gimme your love’ op #39. Mooi wark verzilvert het optreden op de Zwarte Cross met een notering voor ‘Achter de tent’ op #58. ‘Here (in your arms)’ van Hellogoodbye, door velen betiteld als dé zomerhit van 2007, moet het voorlopig stellen met #77. En Marianne Weber mag met ‘’n Meisje huilt’ op #68, haar 21ste notering bijschrijven.

Twee leden van twee verschillende formaties doen weer van zich spreken. Linda Estelle, ooit zangeres van T-spoon, werkt tegenwoordig samen met Dj Galaga in de act Sinharaja vs. DGK met ‘This is my house’ op #59 en Lianne Lucia van Groen, voormalig Raffish-lid, gaat verder onder de naam Li-Ann en scoort haar eerste hit met ‘Pop the cherry’ op #95.

En tenslotte debuteren Freek Geuze presents Splitscreen met ‘Boombasta’ op #61, Fiction plane met ‘Two sisters’ op #85 (3FM Megahit), Zany and dv8 met de Metallica-cover ‘Nothing else matters’ op #92 en Superstar DJ met ‘Resurection’ op #97.

In de Album Top 100 herovert BZN de eerste plaats op de Toppers. Voor de rest is het nog steeds zomer (daar wel), want er zijn maar vier binnenkomers: ‘Puur kultuur’ van Duvelduvel op #15, ‘Untitled’ van KoRn op #32, ‘Finding forever’ van Common op #58 en ‘Ithyphallic’ van Nile op #97.

Aanstaande maandag komt de Megaman uitgebreid terug op de verschuivingen in de single en albumlijst. Met onder meer een overzicht van alle #1-noteringen die een Spaanse oorsprong kennen, en alle acts die ‘Nothing else matters’ coverden. En natuurlijk de feiten achter alle binnenkomers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten