vrijdag 31 augustus 2007

Joling en Hazes door nieuwe downloadstunt terug naar #1!

Hazes & Joling opnieuw terug naar #1, album Jannes nieuw op #1

Ja hoor, ze hebben het wéér geflikt met z’n drieën! André Hazes, Gerard Joling en Thom Visser stijgen voor de vierde keer naar #1 met ‘Blijf bij mij’. Dat betekent dat die single nu al voor de twaalfde week bovenaan staat. En zoals we al eerder hier berichtten, is hitparadeliefhebber Thom Visser daar voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor. Alhoewel hitparadesamensteller GfK MegaCharts ons verzekerde dat het meermaals downloaden van tracks via het zelfde IP-adres niet mogelijk zou zijn, bewijst Thom Visser deze week het tegendeel, door twee weken achter elkaar meer dan vijfhonderd keer ‘Blijf bij mij’ te downloaden én te betalen. Gevolg: ‘Blijf bij mij’ klimt voor de vierde keer naar #1; een uniek feit!

Door deze stunt zijn Nick & Simon de pechvogels van de week. Hun ‘Kijk omhoog’ komt, met 7% achterstand in verkoop, binnen op #2. Nou zijn de beide Volendammers ook niet vies van een stunt, want hun single debuteert zo hoog omdat ze zich de afgelopen week druk bezig hebben gehouden met het geven van instore-optredens in platenzaken. Gevolg: veel verkochte singletjes tegelijkertijd in de winkels waar zij aanwezig waren en een single die hen bijna de bovenste plek oplevert.

Na deze sensaties treffen we verderop in de Single Top 100 nog zestien nieuwkomers aan, waarvan de hoogste zijn: Funkerman met ‘Speed up’ op #20, Rihanna met ‘Shut up and drive’ op #23, ‘Sean Kingston met ‘Beautiful girls’ op #36, Erick E. met ‘Boogie down’ op #38 en de nieuwe Jackyl & Hyde, ‘Time flies’, op #42.

In de Album Top treffen we wél een nieuwkomer op de bovenste plek aan: Jannes verslaat de hele wereldtop, blijkt populairder dan Elvis Presley, UB40 en Mika, om maar eens wat te noemen, en scoort met ‘Mijn naam is… Jannes’ zijn derde #1-album; de plaat is nu al goud! Nog twee hoge nieuwkomers: Spinvis komt binnen op #4 met ‘Goochelaars en geesten’ en rechtstreeks uit Denemarken debuteert ‘Eyes on the highway’ van Saybia op #6.

Een stukje verderop in de Album Top 100 mogen we ook nog Fiction plane welkom heten, met ‘Left side of the brain’ (#23), Marianne Weber met ‘Tranen van geluk’ (#29), Paul van Dyk met ‘In between’ (#56) en Kula shaker met ‘Strangefolk’ (#57).

Lees komende maandag bij de Megaman alle details over de downloadstunt van Joling en Hazes, informatie over Nick & Simon en alle andere nieuwkomers in de Single Top 100, kijk hoe de gouden plaat van Jannes eruit ziet en lees alle nieuwtjes van de andere nieuwe albums in de Album Top 100!

1 opmerking:

  1. hallo Megaman, dus kloppen eerdere stellingen, dat er met twee maten gemeten wordt bij de Megacharts.

    BeantwoordenVerwijderen