woensdag 1 augustus 2007

Midweek 1 augustus: Top 20-notering voor Dries Roelvink, BZN terug naar #1

Afgelopen week steeg ‘Blijf bij mij’ van André Hazes & Gerard Joling terug naar de eerste plaats. Dat is niet voor één week, want hun overwicht is nu al meer dan 50%. De vraag is echter op wie, want nu staat Jannes nog op de tweede plaats, maar hij wordt op de hielen gezeten door ‘Jij bent zo’ van Jeroen van der Boom, die nog maar 2% achter Jannes zit. En wie je ook niet moet vergeten voor de komende Top 3, is ‘Relax, take it easy’ van Mika, van wie sinds afgelopen weekend nu ook een fysieke single verkrijgbaar is. ‘Donker hart’ van Bløf daarentegen, dat afgelopen week op #14 binnenkwam, zal komende vrijdag de top 10 niet halen; het nummer valt nu al buiten de top 20. De fans gaan dus duidelijk voor de single met de extra’s in plaats van de 1-track download.

Dat geldt ook voor de singles van Djumbo (‘Boy I like ya’) en ‘See me in shadow’ van Delain, die beiden stijgen dankzij de fysieke verkoop. Als we alleen naar echte cd-singletjes kijken, haalt Djumbo zelfs de vierde plek, maar wanneer we ook de downloads in de samenstelling meetellen, vinden we, vanwege het ontbreken van een download, Djumbo in de tussentijdse lijst pas op #10 terug. Delain haalt qua fysieke verkopen de achttiende plaats, maar staat in de tussentijdse lijst inclusief downloads pas op #45. Het ziet er echter naar uit dat Dries Roelvink met ‘Ik kom er aan (Route du soleil)’ zijn eerste top 20-hit zal scoren. Het nummer zit elke dag in de lift en komt nu op #16 uit. Van de debutanten zal ‘Rise up’ van Yves Larock zeer hoog eindigen; nu staat die al op #11.

In de albumlijst ziet het er naar uit dat er stuivertje gewisseld gaat worden tussen de Toppers en BZN, in het voordeel van de laatste. Hun afscheidsalbum gaat al sinds maandag aan kop, met een verkoopvoorsprong van rond de 15%. Alle promotie rond het hiphopalbum ‘Puur cultuur’ van Duvelduvel lijkt zijn vruchten af te werpen, gezien de tussentijdse notering op #15. Dankzij de documentaire ‘Ik kom altied weer terug’, vorige week donderdag op tv, komt het album ‘100x Normaal’ voorlopig binnen op #88. Vrijdagnamiddag worden de definitieve lijsten bekend; lees dus vrijdagavond de Megaman hitflits, met daarin kort maar krachtig de belangrijkste verschuivingen in Single- en Album Top 100.

1 opmerking:

  1. Na 23 jaar eerste Top 10 hit voor Dries Roelvink
     
    Na een professionele carrière van ruim 23 jaar heeft zanger Dries Roelvink zijn eerste top 10 hit te pakken. Vandaag is de zomerse single 'Op weg naar de zon (Route du soleil)" naar ... gestegen in de Mega top 100.
     
    Voor Dries is dit een droom die uitkomt en een bekroning op vele jaren hard werken:"De afgelopen jaren zijn niet altijd makkelijk geweest. Mijn carrière heeft letterlijk hoogte en dieptepunten gekend, maar dit is wel een ongelofelijke bekroning. Graag wil ik dan ook iedereen bedanken voor het enthousiasme en de steun van de laatste tijd."
     
    Jan Dirk Vis, directeur van Artiestenburo Jan Vis, zowel de  platenmaatschappij als het boekingsburo van Dries, geeft ook aan bijzonder trots te zijn op dit resultaat. "Met een artiest als Dries is een top 10 hit zeker niet vanzelfsprekend. We merken en zien dat Dries grote populariteit geniet bij de mensen in het land en bij de regionale en lokale radio en tv zenders, maar bij de gevestigde Hilversumse stations ligt dit altijd wat lastiger door hun strenge formats. Daarom zijn we ook zo trots dat deze single juist door de kleinere stations en de mensen in het land naar de top 10 is gedragen. Echter zijn we ook bijzonder veel dank verschuldigd aan de 2 populairste ochtendshows van het land. Zowel Edwin Evers en zijn team als Q-music' Jeroen van Inkel steunen Dries volop."
     
    Voor Dries zit rustig van dit succes genieten er niet in. De komende tijd gaat Dries een drukke en belangrijke periode aan te komen. Allereerst gaat Dries proberen zijn single nog verder te promoten via de media en optredens in het land, en daarna gaat hij zich geheel focussen op de opnamen van de film ‘i love Dries’ en natuurlijk het concert van 28 januari in Ahoy' Rotterdam. "Erg fijn dat de mensen mijn single zo leuk vinden. De single is feest, en dat is ook precies wat de mensen in Ahoy' van me kunnen verwachten" aldus Dries "Het thema van Ahoy wordt 'Costa del Sol reunie party'. Een avond compleet feest met veel gastartiesten die ik de komende tijd bekend ga maken. De mensen moeten een avond al hun zorgen kunnen vergeten en helemaal uit hun dak kunnen gaan. Daar ga ik voor zorgen". "Costa del Dries, komt eraan".

    BeantwoordenVerwijderen