woensdag 22 augustus 2007

Midweek 22 augustus: Elvis naar #1 dertig jaar na zijn dood

Elvis naar #1

In Engeland stond ie vorige week al op #1 en bij ons kan hem deze week een toppositie ook niet ontgaan: Elvis Presley klimt dertig jaar na zijn dood naar de eerste plaats in de Album Top 100 met 'The complete Dutch collection', een dubbelalbum samengesteld uit favorieten van Nederlandse fans. The King verdrijft daarmee na slechts één week 'Life in cartoon motion' van Mika al weer van de bovenste positie.

UB40 binnen

In de Album Top 100 mogen we komende vrijdag twee hoge binnenkomers verwachten: UB40 komt met een verzamelaar in de top 5 binnen, Belle Perez debuteert, ook met een verzamelalbum, wat lager in de top 10. Verderop in de lijst treffen we ook de Tribute to the Cats band en de Amerikaanse bluesrocker Joe Bonamassa met eersteweeks albums aan.

Joling en Hazes terug?

In de Single Top 100 is het moeilijk voorspellingen te maken; er gebeurt elke week wel wat anders. Het ziet er echter naar uit, dat Gerard Joling en André Hazes alwéér terug naar #1 zullen gaan stijgen... De Megaman is benieuwd of dat gaat lukken. In dat geval zou Mika niet alleen zijn #1-album, maar ook zijn #1-single kwijt gaan raken deze week.

Nederlandstalig in de lift

Het gaat goed met de Nederlandstalige hits: komende vrijdag verwachten we flinke winst voor de singles van Wolter Kroes, Marianne Weber, Peter Beense en Frans Bauer. Maar ook met 'Suspicious minds' van René Shuman & Angel-eye gaat 't goed.

Meeuwis hoog binnen

Ook de hoogste nieuwe is Nederlandstalig: 'Proosten' van Guus Meeuwis gaat in de top 5 debuteren. Een stuk lager mogen we ook de nieuwe singles verwachten van Kanye West, Paul van Dyk en Party's' cool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten