woensdag 29 augustus 2007

Midweek 29 augustus: Nick & Simon nog onzeker van eerste plaats. Jannes album zeker op #1

In de Single Top 100 is de strijd nog niet beslist. Hoewel Nick & Simon met ‘Kijk omhoog’ al twee dagen de midweek aanvoeren, zijn ze nog lang niet zeker van die eerste plaats. Want zowel André Hazes & Gerard Joling (‘Blijf bij mij’), als Jeroen van der Boom (‘Jij bent zo’), laten zich niet zonder meer afschepen, en rukken opnieuw naar de top. En Guus Meeuwis? Zijn nummer ‘Proosten’ boekt vooralsnog weinig winst, en zien we (nog) niet op #1 eindigen. Maar wellicht wil Mika zijn eerste plaats nog helemaal niet opgeven, en blijft hij met ‘Relax, take it easy’ voor de derde week op #1 staan. Kortom, er is nog van alles mogelijk.

Onder de debutanten zien we onder meer Funkerman (‘Speed up’), Real el canario feat. Jasmin (‘Love will save the day’) en Leon Bolier (‘Summernight’). Oude bekenden als KT Tunstall (‘Hold on’) en Nightwish (‘Amaranth’) zullen hun opwachting maken.

In de Mega Album Top 100 is de strijd al wel beslist. Met een gouden plak op zak, scoort Jannes met ‘Mijn naam is … Jannes’ moeiteloos zijn derde #1-album; het verkoopt ruim vier keer zoveel als ‘The complete Dutch collection’ van Elvis Presley. Ook hier een aantal oude bekenden: ‘Eyes on the highway’ van Saybia en ‘Goochelaars en geesten’ van Spinvis, halen zeker de bovenste tien. Fiction plane, het hobbygroepje van Joseph Sumner, zoon van Sting van the Police, scoort na de hitsingle ‘Two sisters’, nu ook met het album ‘Left side of the brain’.

Aanstaande vrijdag worden de definitieve lijsten bekend. Dan geven we ook een korte Hitflits van de verschuivingen in de Single & Album Top 100.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten