maandag 20 augustus 2007

Mika’s albumhoes getekend door zijn zus

Album top 3:
1. (-3) Mika: ‘Life in cartoon motion’
2. (-1) BZN: ‘Adieu BZN – the last show’
3. (-2) Gerard*Gordon*René: ‘Toppers in concert 2007’


Maar liefst zevenentwintig weken had Mika er voor nodig om de top van de Album Top 100 te bereiken. De tocht begon op 17 februari op een bescheiden 94e plaats, bracht hem in maart tot #8 en via een tweede golfbeweging in mei tot #6, maar Mika moest tot het eind van de zomer wachten om, exact op zijn 24e verjaardag, de top van de albumlijst te bereiken. Dat is uitzonderlijk; de meeste #1-albums bereiken tegenwoordig de toppositie al na een of twee weken. We moeten anderhalf jaar teruggaan om een plaat tegen te komen die er nóg langer over deed om bovenaan te komen: op 25 februari vorig jaar klom Lucie Silvas met ‘Breath in’ pas na 45 weken Album Top 100 (en bovendien nog eens drie weken tussentijdse afwezigheid) naar de #1-positie. Zij hield het daar toen slechts één week uit. We zijn benieuwd of Mika het, met al die media-aandacht rondom zijn persoontje, langer vol kan houden bovenaan.

Getekend door zus

Mika’s album is trouwens een echt familieproduct: de hoes van ‘Life in cartoon motion’ is ontworpen door een van de drie zussen van Mika, Yasmine. Ze is tekenares onder de artiestennaam DaWack. Van het album zijn er wereldwijd al zo’n 3 miljoen over de toonbank gegaan.

Elvis in Nederland


In de Album Top 100 treffen we deze week onder de top 10 het bescheiden aantal van drie nieuwkomers aan, waaronder twee verzamelaars. Op #11 herdenken we de koning van de rock ‘n’ roll, die dertig jaar geleden dood werd gevonden op de wc, bezweken aan teveel drugs en medicijnen. Rondom de dertigste sterfdag van het icoon uit Memphis werd een poll georganiseerd door een website en door dagblad de Telegraaf. De vijftig bovenste tracks uit die verkiezing zijn nu op een dubbelaar verschenen onder de titel ‘The complete Dutch collection’. Het is een bonte verzameling songs geworden, van rock ‘n’ roll tot gospel en van easy listening tot lachversies, met materiaal dat natuurlijk al lang bekend is, maar hier en daar geremasterd is, zodat het toch nog nieuw lijkt.

Paul Simon verzameld

Paul Simon is nog lang niet dood (tenminste, dat is niet te hopen), maar muzikaal werd de laatste jaren niet veel meer van hem vernomen. Vandaar dat we nu wel zo’n beetje weten wat de 36 essentiële nummers zijn uit zijn solocarrière. Die zijn dan ook onder de noemer ‘The essential’ nieuw op #40 deze week.

Porny nieuw

De enige échte nieuwe muziek staat deze week nieuw op #64. We weten niet precies of we daar nou trots op moeten zijn… Nou ja, één man is in ieder geval trots en dat is DJ Porny, want zijn album ‘Porny people’ debuteert deze week, zodat Marvin Kuijs (want zo heet hij ironisch genoeg in het echt) na twee hitsingles nu ook een albumhit heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten