maandag 6 augustus 2007

‘Nothing else matters’ nu ook in houseversie

Zany & DV8: Nothing else matters (92)

Zany is één van vier namen die Raoul Van Grinsven (Veldhoven,11 mei 1974) gebruikt voor zijn producties. De andere drie luiden: Raine, DJ Alpha-bet, en Copycat. Daarnaast maakt Zany deel uit van de Shadowland Terrorists, de Southstylers en de Donkey Rollers. En met Pavo, Tatanka en Duro, heeft hij een aantal nummers gemaakt. Hij wordt gezien als een van de betere hardstyle producers en was een van de eerste DJ's die begon met het produceren van hardstyle met ‘The new generation’ in 2001.

Op ‘Nothing else matters’ hoor je MC DV8, die ook al op ‘Deep inside’ met Zany samenwerkte. Achter DV8 gaat Peter Aldenzee schuil, die voordat hij in 2002 MC werd, in verscheidene rockbands zat, waarbij hij zong en gitaar speelde. DV8 maakt ook deel uit van de Donkey Rollers, een live act. In 2005 was DV8 genomineerd voor ‘beste MC’. Vorig jaar nam DV8 samen met Zany en de Italiaanse DJ Tatanka, de track ‘Front 2 back’ op, dat gezien wordt als één van de grootste hardstyle nummers. Naast de samenwerking met Zany, heeft hij onlangs met Showtek de track ‘Shock out’ opgenomen.

cover

‘Nothing else matters’ is een nummer van Metallica uit 1992, dat de vierde plaats bereikte. In 2000 nam de groep het nummer opnieuw op met Michael Kamen conducting the San Francisco symphony orchestra, wat nog een grotere hit opleverde: #3. En twee jaar geleden kwam de Schotse zangeres Lucie Silvas met haar versie tot #13. Maar het nummer is door diverse anderen gecoverd, van die Krupps (al in 1992), Apocalyptica (in 1998), Marco Masini (2001) tot de Wiener Sängerknaben (in 2002).

Bekijk hier het origineel van Metallica uit 1992
Bekijk hier de versie van Metallica uit 2000
Bekijk hier de versie van Lucie Silvas uit 2005
Bekijk hier de versie van Zany & DV8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten