zaterdag 11 augustus 2007

Ze zijn er weer: Joling en Hazes nóg een keer naar #1!


Ze kunnen maar geen afscheid nemen van die bovenste positie: Gerard Joling en André Hazes klimmen opnieuw terug naar #1 met 'Blijf bij mij'; twee weken geleden deden ze dat ook al. Drie keer naar #1 klimmen, dat is een feit dat hiervoor nog maar één keer eerder is gepresteerd, door Guus Meeuwis met 'Geef mij je angst'. Joling en Hazes staan nu voor de elfde week op #1.

Verderop in de top 10 scoort Dries Roelvink zijn eerste echte grote hit. Het toepasselijk getitelde 'Ik kom eraan' klimt maar liefst van 25 naar #8. Nu maar hopen voor Dries dat het met de kaartverkoop voor zijn Ahoy-concert begin volgend jaar net zo voorspoedig gaat als met zijn singleverkoop.

Een andere volksartiest die het uitstekend doet deze week is Marianne Weber. Met 'Een meisje huilt' gaat ze, als snelste stijger, van 68 naar #14. Daarnaast treffen we in het zelfde genre ook nog een hele serie nieuwkomers aan in de lijst: Erik Hulzebosch, Wesley, Helemaal Hollands, Frans Bauer, Tamara Tol en Vinzzent scoren allemaal nieuwe noteringen deze week. De hoogste nieuwe is echter voor Axwell. De Zweedse producer komt met 'I found u' binnen op #48.

In de Album Top 100 hebben we een spannende finish deze week: de top 3 zit qua verkoop erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk trekt BZN met het afscheidsconcert aan het langste eind; de Volendammers staan net als vorige week op #1. Slechts 3% achterstand in verkoop houden de Toppers op de tweede plaats. Goed op weg naar boven is Mika. Hij verkoopt slechts 5% minder dan BZN en klimt met 'Life in cartoon motion' naar #3.

De vijf nieuwkomers gaan muzikaal gezien alle kanten op. Zo vinden we singer/ songwriter Beth Hart (#20), gezellige meezinger Stef Ekkel (#48), schreewlelijkerds Gorefest (#61), de Japans/ Amerikaans/ Canadese Justin Nozuka (#79) en houseveteraan Mental Theo (#85) nieuw in de lijst.

Aanstaande maandag komt de Megaman uitgebreid terug op de verschuivingen in de single- en albumlijst.

1 opmerking:

  1. Even kijken bij I-tunes bij D.R.:
    er is waarschijnlijk maar 1 man die dit nummer downloadt: en dat is hijzelf. Ook een manier.

    BeantwoordenVerwijderen