maandag 3 september 2007

Elvis Presley in een koekblik

Elvis Presley: Don’t be cruel/ Hound dog (83)

Elvis is dood? Niks van te merken! Elvis Presley is de meest-scorende artiest van de 21e eeuw! Met de dubbelsingle ‘Don’t be cruel’ en ‘Hound dog’ is hij al toe aan zijn zesentwintigste hit in zes jaar tijd, en dat dertig jaar na zijn overlijden. Dat komt natuurlijk voornamelijk door de heruitgaven van zijn achttien Britse #1-hits twee jaar geleden. Een serie singles, uitgegeven met de originele singlehoes en te verzamelen in een fraai Elvis-koekblik.

Nog een blik

Achttien nummer één-hits is mooi, maar daarbij bleef nog heel veel materiaal op de plank liggen dat minstens zo mooi was. Dus is een dertigste sterfdag een uitstekende aanleiding om nógmaals zo’n serie heruitgaven uit de kast te trekken. Opnieuw kun je alle singles (elke week komt er een nieuwe uit) verzamelen in een fraaie verzamelbox. En opnieuw gaat Elvis een lange serie hits scoren, maar nu dus met singles die niet op #1 hebben gestaan in Engeland. Na ‘Heartbreak hotel’, ‘Suspicious minds’ en ‘Blue suede shoes’ zijn we al weer toe aan de vierde in het rijtje: Een dubbele a-kant met ‘Don’t be cruel’ als eerste track en ‘Hound dog’, de oorspronkelijke b-kant van de vinylsingle uit 1956, daar achteraan.

‘Hound dog’ is bij ons geen hit geweest in het oorspronkelijke jaar van uitgifte, maar scoorde wel een 21e plek na een heruitgave in 1974. Met ‘Don’t be cruel’ scoorde Presley nog nooit eerder een hit bij ons, maar twee anderen deden dat wel. De Britse Elvis, Mike Berry, bereikt in 1975 de veertiende plaats ermee. En de Limburgse Elvis, René Shuman, deed dat het in 2003 nog iets beter: in duet met zijn vriendinnetje Angel-eye kwam hij tot #12.

In de pijplijn

Als je nieuwsgierig bent naar nóg meer Elvis, dan kun je op de onderstaande data de volgende Elvis-singles bij je platenhandelaar verwachten:
03 sep (Let me be your) Teddy bear
10 sep Party
17 sep Don’t
24 sep Hard headed woman
01 okt King Creole
08 okt A big hunk o’ love
15 okt Wear my ring around your neck
22 okt If I can dream
29 okt Viva Las Vegas
05 nov In the ghetto
12 nov You don’t have to say you love me
19 nov Always on my mind
26 nov An American trilogy
03 dec Burning love

Als alles goed gaat, scoort Elvis dus opnieuw achttien hits dit jaar, komt zijn totaal deze eeuw op veertig hits en staat de teller vanaf 1957 aan het eind van het jaar op 107!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten