maandag 24 september 2007

Elvis Presley moet militaire dienst in

Elvis Presley with the Jordonaires: Don’t (59)

Vorige week scoorde Elvis met ‘Party’, dat slechts 89 seconden duurt, de kortste hit in de historie van de Single Top 100. Deze week komt hij met een ‘volwaardige single’, ‘Don’t’ die wel 168 seconden duurt! Het nummer nam hij op tijdens een driedaagse sessie voor zijn eerste kerstalbum. Op de tweede dag, 6 september 1957, zong hij het nummer in. Vijf maanden later, op 10 februari 1958, zou het zijn negende Amerikaanse #1-hit worden. Een maand later, op 24 maart, moest Elvis Aaron Presley in militaire dienst , wat betekende dat hij twee jaar lang geen promotie meer zou kunnen bedrijven. Vlak voor zijn opkomst waren de opnames voor de film ‘King Creole’ afgerond, met daarop weer genoeg nieuwe nummers, waaronder ‘Hard headed woman’, dat we volgende week zullen begroeten in dit Megatheater.

‘Don’t’ is een compositie van Jerry Leiber & Mike Stoller, die ook ‘Hound dog’ en ‘Jailhouse rock’ voor hem schreven. Maar ze schreven ook nummers voor anderen, zoals ‘Stand by me’ van Ben E. King. En laat ene Sean Kingston nu dat nummer gebruikt hebben voor zijn hit ‘Beautiful girls’, deze week op #13!

In de Britse hitparade komt ‘Don’t’ binnen op de veertiende plaats. Het is al de vierde week achtereen dat een nuumer van hem op die plek binnenkomt, en dat is nog nooit eerder vertoond. De andere waren ‘Hound dog’, ‘(Let me be your) Teddybear’ en ‘Party’. ‘Don’t’ is de zevende in een rij van achttien heruitgaven van Elvis Presley nummers. In totaal zijn daar in Groot-Brittannië dit jaar 138.597 stuks van verkocht, met het meeste, 22.536 stuks, van ‘Suspicious minds’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten