maandag 17 september 2007

Manian melkt Bryan Adams uit

Manian feat Aila: Heaven (71)

Uitmelken, noemen we dat… Bryan Adams had in 1985 nooit kunnen bevroeden dat zijn hit ‘Heaven’ nog zó vaak een coverhit zou gaan worden. Bryan zelf behaalde er 22 jaar terug een 28e plaats mee. In 2002 bracht het drietal DJ Sammy, Yanou en Do een dancecover uit; ze bereikten er plaats 12 mee. Begin 2003 kwamen er nog eens twee unplugged-versies in de top 10 terecht, een van het zojuist genoemde drietal en een soloversie van Do.

Inmiddels zijn we dik vier jaar verder en wordt het nummer opnieuw een dancehit. Opnieuw zijn het een Duitse producer en een zangeres die er een hit mee scoren: Manian (echte naam: Manuel Reuter) en Aila. Het is echter allemaal een beetje minder dan vijf jaar terug; ten eerste hebben we het allemaal al een keer gehoord, ten tweede is de productie niet écht modern en ten derde zingt onze eigen Do natuurlijk stukken beter…

link met Yanou

De link tussen de versie van vijf jaar geleden en deze nieuwe hit: Manyou. In 2004 was dat een samenwerkingsverband tussen de producers Yanou en Manian; blijkbaar heeft Yanou destijds wat in het oor van Manian gefluisterd wat hem nu goed van pas komt.

De samenwerking tussen Yanou en Manian beviel blijkbaar goed, want het tweetal sloeg in 2006 opnieuw de handen ineen in de groep Cascada. Dat leverde hen tot nu toe vier hits op, met ‘Miracle’ als beste notering (nr.8). Hun vierde hit, ‘A never ending dream’, kwam vorige week op 100 binnen en stijgt deze week naar 77 door. Waarmee Manian deze week dus twee keer genoteerd staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten