maandag 17 september 2007

Met René Schuurmans naar de sneeuw

René Schuurmans: Maria (98)

Na een paar weken uit de roulatie te zijn geweest vanwege een flinke longontsteking, staat René Schuurmans weer op de bühne. En dat komt mooi uit, want dan kan hij volop promotie bedrijven voor ‘Maria’. En dat is wel nodig, want het nummer komt slechts binnen op nr.98; het is zijn tiende notering. Voor de fans is de videoclip ook op de single gezet.

René Schuurmans (geboren in Den Dungen op 20 november 1964) zong vóór zijn solocarrière met zijn zuster Astrid als het duo René en Astrid. Omdat Astrid liever bij een band zong, ging René het solo proberen. In 2004 leidde dat tot ‘Hela ho’, dat tot nr.61 kwam. Daarna volgden datzelfde jaar nog ‘Ik kom naar huis’ (nr.53) en ‘Als ik haar zie’, nog altijd zijn grootste hit (nr.13). Daarna scoorde hij elk jaar twee hits. Dit jaar had hij een nr.18-hit met ‘Laat de zon in je hart’, dat voor het laatst genoteerd stond op 25 augustus. Het wachten was dus nog op een tweede hit dit jaar en die is er nu in de vorm ‘Maria’ op 98. Het nummer staat evenals zijn vorige hit op het album ‘Vanaf vandaag’, dat tot nr.5 kwam in de Mega Album Top 100.

Met René naar de sneeuw

Je moet er nog niet aandenken, maar tussen 15 en 22 maart is René een week in Tirol voor het grootste Nederlandse après-skifeest. Samen met onder andere Wolter Kroes, Peter Beense en Arne Jansen zal daar een feestje worden gebouwd. klik hier als je daar bij wilt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten