maandag 24 september 2007

Met wie is Doenja getrouwd?

Doenja: Ik ben met jou niet getrouwd… (94)

Dat Doenja getrouwd is, dat is zeker, alleen met wie dat is, dát weet de Megaman ook niet… Doenja komt uit Rotterdam en woont tegenwoordig in het Brabantse Zevenbergen. Ze staat al vanaf haar negende zingend op de planken, maar haar roem reikte tot voor kort niet verder dan een sessie als achtergrondzangeres bij de Zangeres zonder naam (waarvan de laatste plaatopname in 1993 verscheen…). Zo’n tien jaar terug sloeg Doenja het solopad in, al was dat toen nog onder de naam Dunja. Dat was echter in de tijd dat het nog niet zo gesmeerd liep voor de entertainers in de meezing- en smartlappenhoek, dus werkte Dunja als sportlerares bij verschillende sportscholen. En zo bleef ze inderdaad dun ja.

In 2006 waren de kansen gekeerd voor de brengers van het Nederlandstalige genre en kon ze eindelijk een come back maken, nu onder de licht aangepaste naam Doenja. Twee singles werden uitgebracht, ‘In de hemel’ en ‘De warme zuidenwind’, en die maaken al wat los in de wereld rondom TV Oranje. Toch bleven de hits uit; ook met de opvolgers, ‘Addio amore, ga maar weg’ en ‘Misschien ooit’, kon ze nog geen potten breken.

Doenja moet een cover uit de kast trekken om écht door te breken. ‘Ik ben met jou niet getrouwd…’ is al 39 jaar oud. Eind 1968 leverde het feestzanger Tony Bass een zevende plaats op; het was zijn grootste hit. Voor Doenja is het een aardig opstapje; het nummer wordt in ieder geval tijdens haar optredens uit volle borst meegezongen door het publiek. De clip van ‘Ik ben met jou niet getrouwd…’ is opgenomen in het café van collegazanger Denans in Prinsenbeek.

1 opmerking:

  1. Hello!
    Comme to see my blog and let me a peacefull message!!
    comments-from-everywhere-on-earth.blogspot.com
    Thanks ^_^

    BeantwoordenVerwijderen