maandag 10 september 2007

Monrose: nieuwe Duitse idolen

Monrose: Hot summer (75)

Dit nummer zal zeker niet over de Nederlandse zomer van 2007 gaan!

Eind deze week verschijnt al de tweede single van het Duitse trio Monrose, ‘Strictly physical’. Let wel, alleen nog maar in de Duitstalige landen, waar ze met ‘Hot summer’ al een #1-hit scoorden. Nu zijn wij aan de beurt, en vooralsnog doen de meiden het zeer bescheiden, want ‘Hot summer’ komt slechts binnen op #75.

In 2000 stond heel Duitsland op z’n kop toen drie meiden de Duitse Idols wonnen. De meiden, No angels geheten, werden met vijf miljoen albums de meest succesvolle meiden in de Duitstalige landen en Scandinavië. Eind december 2003 was de koek echter op en stopten ze er mee. Begin dit jaar is de band weer uit zijn as herrezen. Naar aanleiding van het grote succes gingen de producers van Popstars, onder de noemer ‘Neue Engel braucht das Land’, op zoek naar een nieuwe meidengroep. Na een selectie van 5189 deelneemsters in vijf Duitse steden, bleven er uiteindelijk zes zangeressen over. Op 23 november 2006 was de finale en werden Mandy Grace Capristo (Mannheim, 21 maart 1990), Senna Guemmour (Frankfurt am Main, 28 december 1979) en Bahar Kızıl (Freiburg im Breisgau , 5 oktober 1988) de winnaressen. Vervolgens werd de groepsnaam Monrose bedacht en werd de eerste single ‘Shame’ uitgebracht. Zoals verwacht belandde het op de eerste plaats.

Ook Duitsland wilde het Eurovisie Songfestival wel weer een keer winnen, dus mocht Monrose op 8 maart meedoen aan de Duitse voorrondes. Met ‘Even Heaven cries’ werden ze echter tweede achter Roger Cicero, die het met ‘Frauen regier’n die Welt’ trouwens ook niet redde in Finland; hij werd negentiende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten