maandag 10 september 2007

Timberlake wint MTV awards, 50 cent gaat stoppen

50 cent featuring Justin Timberlake: Ayo technology (33) *** hoogste eersteweeks ***

In de Amerikaanse Billboard Hot 100 staat 50 cent met niet minder dan drie hits genoteerd:
- #20: 50 cent featuring Justin Timberlake: ‘Ayo technology’
- #40: Ciara featuring 50 cent: ‘Can’t leave ‘em alone’
- #54: 50 cent: ‘I get money’

Da’s bij elkaar dus al anderhalve euro…
‘Ayo technologhy’ staat in de States vier weken genoteerd, en kwam niet hoger dan de achttiende plek. Het lijkt dus een beetje over met de populariteit van 50 cent daar. Ook de download van ‘Ayo technology’ scoorde minder: slechts 200.000 stuks, wat in die vier weken een #12 opleverde.

Terug naar de Nederlandse standen. ‘Ayo technology’ is de twaalfde notering voor Curtis James Jackson III, zoals 50 cent in het echt heet. In 2003 begon zijn succes met ‘In da club’, dat nog altijd zijn grootste succes is: #2. Daarna volgden nog vijf top 10-hits, waaronder drie top 5-noteringen. Sinds ‘Just a lil bit’ uit 2005 is het succes voor 50 cent afgenomen: #20, #21, #38 en vorig jaar #40 voor ‘Hustler’s ambition’. Zou ‘Ayo technology’, nieuw op #33, dan een heropleving betekenen? Wellicht wel, maar dan van korte duur. Zelfs een bijdrage van Justin Timberlake aan het nummer, waarmee hij ook zijn twaalfde notering scoort, zal daar niet (veel) meer aan kunnen helpen. Nog niet genoemd, maar er is ook een versie met Timbaland.

Misschien is het maar beter als 50 cent er mee stopt. Daar was hij zelf ook al achter gekomen, maar dan wel op één voorwaarde. Op dinsdag 11 september verschijnen gelijktijdig de albums ‘Curtis’ van 50 cent en ‘Graduation’ van Kanye West. Als ‘Graduation’ op die dag meer verkoopt dan ‘Curtis’, zal hij stoppen met rappen en alleen nog muziek schrijven voor andere artiesten. Wordt vervolgd dus!

Justin Timberlake deed het trouwens uitstekend bij de uitreiking van de MTV Music awards in Las Vegas afgelopen zondag: hij is de Mannelijke artiest van het jaar én de Bedreiging van het jaar, de clip ‘What goes around… comes around’ werd bekroond voor Beste regie en de clip ‘Let me talk to you/ My love’ had de beste choreografie.

Fergie werd de Zangeres van het jaar, Fallout boy de Beste groep en Gym class heroes de Beste nieuwkomers. ‘Umbrella’ van Rihanna & Jay-z werd Clip van het jaar en Monstersingle van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten