zondag 30 september 2007

Voor Pete Philly & Perquisite vliegt de tijd

Pete Philley & Perquisite: Times flies (98)

Deze ‘Times flies’ heeft niets van doen met ‘Time:flies’ van Jeckyll & Hyde, deze week op #14. Pete Philley (Pieter Monzon, Oranjestad, Aruba) en Perquisite (Pieter Perquin) kwamen twee weken geleden met hun derde album ‘Mystery repeats’ op een tweede plek binnen van de Mega Album Top 100. Inmiddels staan ze op #14.

In 1996, op veertienjarige leeftijd is Perquisite met hiphopbeats bezig. Hij richt zijn eigen label ‘Unexpected records’ op en brengt in 2001 de EP ‘The outta nowhere’ uit, samen met jazzsaxofonist Benjamin Herman. In 2002 leren Philly en Perquisite elkaar kennen. Pete Philley is dan al een flink aantal jaren actief in de muziek, ondermeer in de groepen Nicotine en Gotcha!

In 2003 brengen de twee de EP ‘Mindstate’ uit, anderhalf jaar later gevolgd door het gelijknamige album. Van het album staat hun versie van ‘Insomnia’ (van Faithless) vier weken in de Single Top 100, met als hoogste notering #97. ‘Grateful’ in oktober 2005 komt hoger, #57. Vorig jaar verscheen het album ‘Remindstate’, met hitsingle ‘Mellow’ (#71).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten