maandag 10 september 2007

Wink is terug na Australische mix

Wink: Higher state of consciousness (52)

In de mixer: ‘Higher state of consciousness’ van Josh Wink. De track stamt al uit 1995, maar werd pas een jaar later een hit na een remix: de plaat bereikte plek #47. De plaat verscheen destijds op het Strictly rhythm-label. Dat label heeft een tijd op non actief gestaan, maar is kort geleden gereactiveerd. En met succes, want de track doet het, via een paar eigentijdse remixen, nog steeds uitstekend. Nou heeft zo’n beetje de halve plaatjesdraaiende wereld zich al met deze club classic bezig gehouden, maar dit keer schoppen de remixen van Dirty south & TV rock (dat is de A-track), Marco V en Barratt & Falconi het tot de hitparade. Ook de originele versie van het nummer staat trouwens op de single.

DJ Josh Wink (op de single staat alleen zijn achternaam) heet voluit Joshua Winkelman en komt uit Philadelphia. Na die hit in 1996 hebben we in de hitparade niets meer van hem vernomen, maar in de clubs scoorde hij intussen wél een serie hits, zoals ‘How’s your evening so far?’ (met Lil’ Louis) en ‘Superfreak’. Daarnaast is hij actief als remixer van onder meer Paul Oakenfold, Moby en Depeche mode. Vóór ‘Higher state of consciousness’ had Josh Wink al wel een hit bij ons, maar dan onder het alias Winx: ‘Don’t laugh’ kwam in 1995 tot #13.

Zoals gezegd is de eerste track op de remix-single door Dirty south en TV Rock. Dirty south heet eigenlijk Dragan Roganovic. Hij is geboren in Engeland, maar verhuisde op z’n dertiende naar Australië. Hij begon pas écht te mixen in 2005 en brak vorig jaar door. Inmiddels verandert alles wat ie in z’n handen krijgt wel zo’n beetje in goud… TV rock is een duo; ook die twee dj’s komen uit Australië, uit Melbourne wel te verstaan. Het tweetal heet Grant Smillie en Ivan Gough en brak ook pas vorig jaar door. Met z’n drieën mixen ze dus de track van Josh Wink de Single Top 100 in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten