maandag 8 oktober 2007

After forever op wereldtournee

After forever: Equally destructive (89)

After forever bestaat twaalf jaar en doet het al vijf jaar zonder oprichter/gitarist Mark Jansen. Hij verliet in 2002 de groep wegens creatieve meningsverschillen en begon daarna met Simone Simons de band Epica. Floor Jansen (21 februari 1981) is sinds 1997 de zangeres van After forever. In 2003 studeerde ze af aan de Rockacademie in Tilburg. Naast het zingen bijn After forever geeft ze ook zanglessen en werkte mee aan albums van Ayreon, Star One en Bertus Borgers.

De andere leden zijn gitarist/grunter Sander Gommans (die de groep heeft opgericht met Mark Jansen), gitarist Bas Maas, bassist Luuk van Gerven, drummer Andre Borgma en toetsenist Joost van den Broek.

In 2000 verscheen het debuutalbum, ‘Prison of desire’, een jaar later gevolgd door ‘Decipher’. In april van dit jaar waren ze al toe aan het vijfde album, ‘After forever’, dat de zesde plaats bereikte. Dat album is overal goed ontvangen, en dat resulteert er dan ook in dat de band op tournee gaat in Europa (september), Noord-Amerika (oktober) en Latijns Amerika (2008). Een eerdere single van dat album is ‘Energize me’, dat een weekje op #94 stond. Dan doet ‘Equally destructive’, hun vierde notering en nieuw binnen op #89, het al een stukje beter.

Maatschappelijk betrokken
‘Equally destructive’ is een nummer met een boodschap. Met het nummer wil After forever haar bijdrage leveren aan het klimaat. De videoclip geeft een indrukwekkende weergave van de maatschappelijke boodschap van het nummer ‘Equally destructive’. Het filmpje was al te zien in de aanloop naar de Live Earth concerten geïnitieerd
door Al Gore op 7 juli. Hier kun je het filmpje nogmaals bekijken.


Op 14 augustus was de groep bij ‘Giel’, het ochtendprogramma van 3FM. Daar lieten ze een akoestische versie horen van ‘Equally destructive’. Klik hier voor dat live optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten