maandag 15 oktober 2007

Backstreet boys met z’n vieren

Backstreet boys: Inconsolable (38)

De comeback van de Backstreet boys in 2005 ging zeer succesvol van start met de single ‘Incomplete’, die tot #4 kwam. De opvolgers, later dat jaar, bleven echter ver daaronder: ‘Just want you to know’ kwam tot #27 en ‘I still’ slechts tot#78. In juni 2006 verliet Kevin Richardson de groep omdat hij zich met andere dingen wilde bezighouden. Een van die activiteiten was zijn optreden in de Broadway-musical ‘Chicago’.

De Backstreet boys scoorden in tien jaar tijd niet minder dan negentien hits, waaronder een #1-notering voor ‘I want it that way’ in 1999. Het succes voor de Backstreet boys begon in 1995. Toen bestond de groep behalve Kevin nog uit Nick Carter (28 januari 1980), Howard Dorough (22 augustus 1973), Alexander James ‘A.J’' McLean (9 januari 1978) en Brian Littrell (20 februari 1975), allen afkomstig uit Orlando, Florida. Tijdens een etentje in een restaurant, met uitzicht op de Backstreet Market, ontstond de naam Backstreet boys.

Ze zaten daar regelmatig met hun manager Lou Pearlman. Hij wilde een jongensgroep oprichten á la New kids on the block in de jaren ’80. Via de archieven van het Civic Theatre en diverse audities werd in 1991 de groep samengesteld, toen nog met Brian Littrell, de neef van Kevin Richardson. In het begin zongen ze voornamelijk covers van Boys II, Shai en natuurlijk van New kids on the block!

Drie keer is scheepsrecht
Ze bestonden amper twee weken, toen ze op 8 mei 1993 bij Sea World in Orlando hun eerste grote optreden gaven. Ze werden enthousiast ontvangen, maar het echte succes was er daarmee nog niet. Tot twee keer toe hadden ze bijna een platencontract, maar ging het op het laatste moment niet door. Uiteindelijk kregen ze in 1994 het felbegeerde platencontract, waarna de verovering van de wereld, te beginnen in de Verenigde Staten, kon beginnen. Met de Zweedse producers Max Martin en Denniz Pop werd een sound gecreëerd die al snel zou aanslaan. Na Amerika werd Duitsland veroverd en daarna de rest van Europa en de wereld. In hun hoogtijdagen verkochten ze zo’n 100 miljoen albums. ‘Inconsolable’, bij ons hun twintigste notering, is de voorloper van het zesde album, ‘Unbreakable’.

2 opmerkingen:

  1. waarom een bericht plaatsen over de backstreet boys en er dan een domme foto van get ready bij zetten?????

    sorry maar weet je dan wel over wat je het hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ?!? Waar heb je het over? Zie www.backstreetboys.com........

    BeantwoordenVerwijderen