vrijdag 19 oktober 2007

Familie Hazes stijgt naar #1; top 5 is Nederlandstalig

In de nieuwe Single Top 100 stijgen vader en zoon Hazes deze week door naar #1 met 'Bedankt mijn vriend'. Voor André senior is het de zevende #1-hit; hij had er bij leven en welzijn al vier en is nu toe aan zijn derde postume. Eerder dit jaar stond een ander postuum duet, 'Blijf bij mij', ook al bovenaan. André junior is met zijn dertien jaar een van de jongste lijstaanvoerders van Nederland.

Achter Hazes & Hazes vonden we nog veel meer Nederlandstalig werk: de hele top 5 staat er deze week vol mee! De nummers twee, drie en vier zitten vlak bij elkaar en verkopen allemaal slechts de helft van wat de Andrés omzetten. Een onverwoestbare Jeroen van der Boom klimt terug naar #2, een procentje daarachter zakt Bløf al van 1 naar #3 met 'Alles is liefde', met een gelijk percentage klimt 'Doe maar gewoon' van René Froger van 6 naar #4 en ook twee plaatsen winst zijn er voor Gerard Joling, die met 'Maar vanavond' komt tot 43% van de verkopen van Hazes.

Hoog binnen in de Single Top 100 zijn Sandy Rivera & Haze met 'Freak' op #8. Dan volgt er een hele tijd niets, tot we op #42 David Guetta tegenkomen met 'Baby when the light'. Verderop volgen nieuwe single van Juanes op #48, Michael Bublé op #53, Elvis Presley op #58 en de Sugababes op #64.

In de Album Top 100 verkoopt Katie Melua nog altijd drie keer zo hard als haar directe concurrenten. 'Pictures' staat dus voor de derde keer op #1, op respectabele afstand gevolgd door albums van Nick & Simon, Guus Meeuwis, Bruce Springsteen en James Blunt.

Pas buiten de top 10 vinden we nieuw werk. Roisin Murphy is de hoogste nieuwe op #14 met 'Overpowered', op de voet gevolgd door Underworld (#15; 'Oblivion with bells') en R.E.M. (#16; 'Live'). Op #24 komt de soundtrack van de succesfilm 'Alles is liefd' binnen, op #45 volgt een live-album van Boudewijn de Groot en vlak daarachter volgt nieuw plaatwerk van de Stereophonics.

Jennifer Lopez lijkt in de vergetelheid te zijn geraakt; haar nieuwe, 'Brave', zakt in de tweede week al van 24 naar #29.

Check het uitgebreide popnieuws rondom de Single Top 100 en Album Top 100 komende maandag bij de Megaman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten