maandag 29 oktober 2007

Global deejays nemen Rozalla onder handen

Global deejays feat. Rozalla: Everybody’s free (70)

De twee voorgaande hits van Global deejays waren ‘The sound of San Francisco’ (#31) en ‘What a feeling (flashdance)’ (#35), beide in 2005. Beide nummers waren covers, dus we kijken er niet gek van op dat hit nummer drie van DJ Taylor (Konrad Schreyvogl), DJ Mikkel (Mikkel Christensen), FLOw (Florian Schreyvogl) en Marie Geidel geen eigen nummer is. En dat klopt want het Oostenrijkse collectief heeft dit keer ‘Everybody’s free (to feel good)’, een #2-hit voor Rozalla in 1991, uitgekozen.

Rozalla (geboren als Rozalla Miller op 18 maart 1964 in Ndola, Zambia) heeft een Zambiase moeder en een Engelse vader. In 1988 nam een Britse producer haar mee naar Londen, waar haar carrière pas echt van start ging met ‘Everybody’s free (to feel good)’. Het nummer werd niet alleen bij ons een grote hit (#2), maar ook in de Britse hitparade (#6) en in Amerika (#37). Daarna scoorde ze nog met ‘Faith (in the power of love)’ (#26) en ‘Are you ready to fly’ (#18), beide in 1992.

In de remix

Dat het nummer ‘Everybody’s free (to feel good)’ een favoriet nummer is om te coveren of te bewerken, blijkt wel uit het feit dat al in 1999 de formatie B.O.S. feat. Angela Martin een eigen versie opnam. Vijf jaar later nam Rozalla zelf een remix op van haar wereldhit, die in de Britse hitparade tot #30 kwam. Zes jaar later was het weer raak voor het nummer, nu dankzij het Duitse Aquagen (#61). Doordat Rozalla ook als uitvoerende werd genoemd, leverde deze versie haar ook een hit op, haar vierde. In datzelfde jaar coverde het eveneens Duitse Dune haar nummer ‘Are you ready to fly’ (#17). In april 2007 nam de Franse dj en producer Bob Sinclar samen met Cutee B de single ‘Sound of freedom’ op met een sample van (je raadt het al) ‘Everybody’s free’ (#9).

Maar ook Rozalla is niet vies van een cover. Vorig jaar nog nam ze ‘Dancing queen’ van Abba op voor de film ‘Full circle’. En in februari van dit jaar zong ze in het Flamingo hotel in las Vegas, samen met Toni Braxton, dier nummer ‘Another sad love song’. In juni is Rozalla van start gegaan met een nieuw album, waarop minder dansgeoriënteerde nummers zullen staan. Meer soul en jazz, en dus zeker geen nieuwe versie van ‘Everybody’s free (to feel good)’!

De Megaman heeft een aantal versies van ‘Everybody’s free (to feel good)’ voor je verzameld:
Klik hier voor de originele versie van Rozalla uit 1991
Klik hier voor de versie van Aquagen uit 2002
Klik hier voor een tranceversie
Klik hier voor ‘Sound of freedom’ van Bob Sinclar & Cutee B:
http://www.youtube.com/watch?v=yv0n2t9xs80
Klik hier voor de versie van Global deejays
en klik hier voor een wel heel aparte versie van het nummer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten