maandag 8 oktober 2007

Hazes en Hazes: grootste vader-zoon-hit

André Hazes & André Hazes jr: Bedankt mijn vriend (4)

‘Samen met Dré’, zo gaat het duettenalbum heten waarop André Hazes postuum een aantal duetpartners krijgt aangemeten. En dat allemaal natuurlijk inhakend op het megasucces van ‘Blijf bij mij’, de Hazes/ Joling-combinatie die eerder dit jaar voor hitparaderecords zorgde. Op ‘Samen met Dré’ wordt Hazes gekoppeld aan onder meer René Froger, Xander de Buisonjé, Wolter Kroes en zijn kinderen Roxeanne en André junior.

En dát duet wordt als (tranen)trekker voor het album uitgebracht. ‘Bedankt mijn vriend’, door een zoon en zijn overleden vader; de Megaman voelt zijn traantjes al wellen! Hazes senior nam het al op zes jaar voordat Hazes junior geboren werd. In 1988 stond het op het album ‘Liefde, leven, geven’; Hazes schreef het destijds als eerbetoon aan zijn overleden producer Tim Griek, die in februari van dat jaar om het leven was gekomen bij een verkeersongeluk.

Vader-zoon-duetten
De Hazessen zijn de derde die een vader-zoon-duet tot hit maken. Dré en Dré scoren deze week meteen de grootste vader-zoon-hit, want de rest kwam niet zo ver. De beide andere hits:
Bing & Gary Crosby: ‘Down by the riverside’ (#5 in 1954)
Koos Alberts & Dave: ‘Een echte kameraad’ (#96 in 1997)

‘Bedankt mijn vriend’ is voor André senior de 69e hit. Voor André junior is het pas de eerste. Junior werd op 21 januari 1994 geboren als tweede kind uit Hazes’ derde huwelijk, met de roemruchte Rachel. De Hazessen zijn voor altijd vereeuwigd: Rachel heeft de as van André verwerkt in een tatoeage; ook beide kinderen hebben een as-tattoo.

Hele gezin
Intussen heeft al het hele gezin Hazes in de hitparade gestaan. De grote en de kleine André komen we bij deze tegen op #4. Eerder dit jaar scoorde dochter Roxeanne al een flinke hit met 'Ik hou van jou'. En direct na de dood van André, drie jaar geleden, verscheen de single 'Zij gelooft in mij', met daarop als tweede track een duet tussen André en zijn vrouw Rachel, "Ach je bent er maar heel even". Het hele gezin Hazes stond dus al in de hitparade. Tenminste, zijn láátste gezin. Hazes was hiervoor al twee keer eerder getrouwd en had ook al een oudere zoon en dochter; daarvan komt alleen zijn zoon terug in de naam van zijn productiemaatschappij, Melvin productions.

2 opmerkingen:

  1. Sorry, maar dit is zooooo smakeloos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. laat iedereen maar praten jullie weten zelf als geen ander hoe het is ik leef met jullie mee

    veel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen