maandag 29 oktober 2007

Huub en Brian vechten elkaar het huis uit

Huub: Nooit meer naar huis (28)/ Brian: Wat je doet (34)

Een groep mensen zit samen in een huis te wachten, tot het moment dat ze geen zin meer hebben om te blijven wachten; en daar maak je dan een tv-programma over. Het heet ‘De gouden kooi’, er worden Kamervragen over gesteld en het is een van de redenen dat tv-zender Talpa niet meer bestaat.

Tegenwoordig wordt het pest-programma uitgezonden door RTL5. Twee deelnemers liggen er regelmatig met elkaar in de clinch, Huub en Brian. En zo’n ‘battle’ kun je natuurlijk ook prima uitvechten in de hitparade; denk maar aan Men2B en Raffish, Blur en Oasis, 50 cent en Kanye West, de Beatles en de Stones. Bewoner Huub blijkt deze week, net als in de populariteitspoll van de Gouden kooi trouwens, de populairste te zijn; zijn ‘Nooit meer naar huis’ komt op #28 binnen en dat is zes plaatsen hoger dan ‘Wat je doet’ van Brian. Van elke twee singles van Brian worden er drie van Huub verkocht.

Huub is afkomstig uit Oldenzaal en wordt op Eerste Kerstdag 26 jaar. Hij is in het dagelijks leven student. In de Gouden kooi heeft hij een relatie met medebewoonster Lieke. Brian is iets ouder; op 14 april had hij z’n 26 jaren al bereikt. Hij komt uit Almere, waar hij het beroep van IT-consultant uitoefent. Blijkbaar kan z’n baas hem wel een jaartje of wat missen. Huub is al een keer door de programmaleiding uit de villa verwijderd, op 4 februari, omdat hij in een ruzie met medebewoner Nathanael een schop zou hebben uitgedeeld. Mede gesteund door een grote internetachterban verzocht Huub om nadere bestudering van het voorval, waarna hij op 9 februari weer terug mocht komen. Op 27 april ging het opnieuw fout, toen Huub en Brian slaande ruzie kregen. Brian trok Huub aan zijn haren, waarna Huub aan Brian een klap gaf. Afijn, dat soort beslommeringen, daar gaat het dus in de gouden kooi om…

Kijk hier naar de presentatie van de singles van Huub en Brian in de Gouden kooi en concludeer zelf hoe boeiend en meeslepend het programma is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten