maandag 15 oktober 2007

Nederlandse zangeres bezorgt Cosmic gate een hit

Cosmic gate feat. Denise Rivera: Body of conflict (79)

Achter Cosmic gate gaan de twee Duitse producers/remixers DJ Bossi (het alisas van Stefan Bossems, geboren in Mönchengladbach op 27 februari 1967) en Nicolas Chagall (ofwel Claus Terhoeven, Duisburg, 10 novermber 1972) schuil. Claus draait al sinds zijn zeventiende en werd in 1994 de resident-DJ in ‘E3’, een bekende club in Geldern. Stefan begon in de jaren ’80 als hiphop-dj. Toen in de jaren ’90 de techno opkwam, veranderde hij zijn muziekstijl. In 1992 bracht hij zijn eerste eigen werk uit.

Het is november 1998, als de twee elkaar bij toeval in een studio tegen komen. Ze besluiten samen de track ‘The drums’ op te nemen, wat later het eerste werk als Cosmic gate zou worden. Vanaf dat moment houden ze zich nog voornamelijk bezig met het maken van remixen voor Tiësto, Ferry Corsten, Rank 1 en Blank & Jones.

Alvorens ze als Cosmic gate hun eerste hit scoren, boeken ze eerst solo nog successen. Stefan als Bossi met ‘Time to make the floor burn’ (#92 in 1998) en Claus als Strings of harmony met ‘Part I & II RMX’ (#28 in 1999). In datzelfde jaar verschijnt ‘The drums’, de eerste single als Cosmic gate, die goed wordt ontvangen in de clubs, maar een hit blijft uit. Maar vorig jaar braken ze dan eindelijk door met ‘Should’ve known’ feat. Tiff Lacey, dat bij ons tot #75 kwam.

Succes dankzij Nederlandse zangeres
Op ‘Body of conflict’ hoor je zangeres Denise Rivera die ook de tekst schreef. Voluit heet ze Denise Stahlie Rivera en is afkomstig uit la Paz in Bolivia. Haar vader Jan is Nederlander, moeder Maria Teresa is Boliviaanse. Op zesjarige leeftijd trad Denise al op en zong en danste ze in musicals als ‘Jesus Christ superstar’ en ‘Pinoccio’.Op haar achtste verhuisde de hele familie naar Spanje, waar ze de Amerikaanse school in Madrid bezocht en in talrijke toneelstukken en musicals optrad en aan talentenjachten deelnam. Vervolgens vertrok ze naar Boston, Massachusetts, waar ze communicatiewetenschappen (rtv) studeerde en een jaar bij de lokale tv werkte.

Terug in Spanje werkte ze bij verschillende tv-shows, begon ze te zingen met de TV band en besloot ze haar eigen band te formeren waarmee ze in Madrid als ‘Sweet Jane’ grote bekendheid kreeg. Ze ging op tournee met diverse artiesten waaronder Enrique Iglesias. In 1998 ging ze samen met een leuke Nederlandse jongen die ze in Madrid had ontmoet, naar Nederland.

Een jaar later doet ze mee aan het Nationale Songfestival met de groep Colors en het nummer ‘Positivity’ van John Ewbank, Fluitsma en van Tijn. Met de laatste twee schrijft ze nummers voor onder andere Edsilia Rombley. In datzelfde jaar schrijft ze drie nummers voor ’21 hours’ van Quazar, waarmee ze haar intrede doet in de dance. Ze werkte mee aan twee albums van Ferry Corsten als Denise Stahlie. ‘Body of conflict’ is haar eerste samenwerking met Cosmic gate. Het nummer is de vocale versie van ‘Element of life’, een nummer van het Cosmic gate-album ‘Earth mover’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten