maandag 15 oktober 2007

Raymundo is zijn vader dankbaar

DJ Raymundo: Rip it up (92)

Raymond Teunisse, zo heet ie in het echt, en ‘Rip it up’ is zijn debuuthit. Raymond mag zijn vader dankbaar zijn, want die draaide al vroeg de synthesizermuziek van Hot butter (‘Popcorn’), Jean Michel Jarre en Kraftwerk in huize Teunisse. Op z’n dertiende ging de kleine Raymond werken bij een piratenstation in Zandvoort. We schrijven dan begin jaren 90 en Raymond wordt aangestoken door de housemuziek. Hij ontmoet DJ Zki en DJ Marcello en die laatste bezorgt hem een plekje in de iT in Amsterdam. Raymond draait er clubhouse, latin en tech house.

Een paar jaar later krijgt Raymond de kans om resident te worden in Escape. In 2001 verandert hij zijn artiestennaam van DJ Raymond in DJ Raymundo en begint hij met het produceren van platen.

Inmiddels heeft hij in Escape zijn eigen, vaste avond, Framebuster, en draait hij all over the world; zo stond hij eerder dit jaar al achter de draaitafels in Dubai, Miami, Egypte en Noorwegen. ‘Rip it up’ is Raymundo’s tweede single, na ‘Framebuster’; op de single vind je remixes door Olav Basoski en Radikal Roy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten