maandag 15 oktober 2007

Tim Holland scoort met knip- en plakwerk

Tim Holland: Copy paste (96)

Aardige man, die Tim Holland. Wat zij een gemiddelde dj doen wanneer hij een telefoontje krijgt van het duo Jan & Jan, met de vraag, “Zeg, zou je voor ons een leuke productie in elkaar willen draaien?” Een beetje dj van naam vraagt dan natuurlijk: “Jan & Jan, wie zijn jullie nou helemaal?” Als Jan & Jan vervolgens antwoorden “Wij zijn Jan & Jan van skihut Fox in Stadskanaal”, nou dan zegt een dj met een beetje zelfrespect waarschijnlijk meteen: “Zeg Jan & Jan, gaan jullie eens lekker opzouten naar Stadskanaal en laat mij verder met rust!”

Zo niet Tim Holland. Nee hoor, die klimt meteen achter de knoppen en komt met het nummer ‘Shout 2007’ op de proppen. Beetje bubbling, beetje urban, beetje house, beetje dancehall, beetje feestmuziek, heel veel geleend van een nummer uit 1993 en een beetje ‘Samir’s theme’ voor de herkenbaarheid; twee mannen in Stadskanaal zijn dolgelukkig.

Gelukkig denkt Tim Holland ook aan zichzelf: hij belandt binnen de bovenste honderd met een samenwerking met Glenn B (zie foto). De Megaman denkt dat de titel slaat op de manier waarop hij zijn muziek maakt: Control C control V zullen we maar zeggen, ofwel ‘Copy paste’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten