maandag 19 november 2007

Bailey Tzuke verbetert moeder Judie

Freemasons feat. Bailey Tzuke: Uninvited (14)

De laatste drie jaar scoren de Freemasons (Russell Small en James Wiltshire) ieder jaar wel een hit(je). In 2005 was het raak met ‘Love on my mind’ (#41), in 2006 gevolgd door ‘Watchin’’ (#44), beide met zangeres Amanda Wilson. In maart van dit jaar stonden ze even een weekje genoteerd met ‘Rain down love’, met vocalen van Siedah Garrett (#76). Hun grootste succes boekten de twee producers echter niet met een eigen nummer, maar met de remix van ‘Mesmerized’ van Faith Evans dat in 2005 tot #19 kwam. Maar deze week boeken de twee (die tijdens een goed glas lager in de pub ‘Freemasons’ op het idee kwamen om met een nieuwe dance-act te beginnen na het eerdere succes met Phats & Small) hun grootste succes: ‘Uninvented’ dat binnenknalt op #14.

Daarbij krijgen de heren hulp van Bailey Tzuke, dochter van Judie Myers, die bij het begin van haar zangcarrière haar Poolse naam Tzuke weer aannam. Qua hits bleef het voor moeder Tzuke in Nederland beperkt tot het wonderschone ‘Stay with me till dawn’, één weekje op #50 in augustus 1979. Haar dochter doet het dus stukken beter met ‘Uninvited’, nieuw op #14. Bailey Muggleton Tzuke (28 juni 1986) groeide op met de muziek van haar moeder en haar vader Paul Muggleton, die platenproducer is. Bailey heeft jarenlang getourd met haar moeder Judie waarbij ze de achtergrondvocalen deed. Binnenkort zal haar eerste eigen album uitkomen.

‘Uninvited’ is een nummer van Alanis Morissette, dat ze schreef voor de soundtrack ‘City of angels’ met Nicolas Cage & Meg Ryan, opgenomen in Los Angeles. De film was een remake van de Duitse film ‘Der Himmel über Berlin’ van Wim Wenders uit 1987. Uit de soundtrack kwamen de hits ‘Iris’ van Goo goo dolls (#9) en ‘Angel’ van Sarah McLachlan (#99), beide in 1999. ‘Uninvited’ is echter nooit op single verschenen, maar behaalde dankzij airplay de vierde plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100. Bij ons was de Morissette-track ook erg populair; in de Interactieve Top 50, die in die tijd door 3FM werd uitgezonden op basis van voorkeuren van de luisteraars, stond het nummer op #1!

De versie anno 2007 ontstond in twee fases. Gedurende de eerste fase hadden Freemasons een remix van het nummer gemaakt met de oorspronkelijke vocalen van Alanis Morissette. Vervolgens namen ze het nummer opnieuw op en benaderden Bailey Tzuke voor de zang. Deze versie stond in oktober op #8 in de Britse hitparade, een notering die het nummer zeker ook in ons land zal halen.

Klik hier voor de originele versie van Alanis Morissette.
Klik hier voor de dansversie van Freemasons feat.Bailey Tzuke.
En klik hier voor een akoestische versie van ‘Uninvited’ door dezelfde uitvoerenden.

1 opmerking: