woensdag 28 november 2007

Midweek: wordt het Jan, of wordt het Rihan?

De Megaman is bang dat het een trend is geworden: op #1 binnenkomen en de week erna alweer zakken. 'Pak maar m'n hand' van Nick & Simon was vorige week de zevende plaat dit jaar die bovenaan binnenkwam; deze week is het de vierde daarvan die al na één weekje #1 weer naar beneden duikelt. Nick & Simon zijn komende vrijdag vermoedelijk pas terug te vinden op #4. Maar wie wordt dan de nieuwe lijstaanvoerder?...

Coole Piet komt in de buurt, maar gaat het komende vrijdag nog niet redden. Volgend week krijgt hij een laatste kans om een derde #1-hit in drie achtereenvolgende jaren te scoren. Nee, de spannende strijd aan kop gaat tussen Rihanna en Jan Smit. Rihanna staat volop in the picture vanwege haar optreden in de HMH vorige week. De single van Jan Smit (vorige week nog verdrongen van plaats #1) is aan een wederopstanding bezig, mede door de aandacht rond zijn nieuwe reality soap. En zijn stemproblemen. En zijn kaalgeschoren koppie. En zijn vriendin Yolanthe, die een nieuw tv-programma gaat presenteren.

Het ziet er naar uit dat de nummers #1 en #2 komende vrijdag vlak bij elkaar gaan finishen. De Megaman tipt Rihanna voor de bovenste plek, omdat haar downloads beter lopen dan die van Jan. 'Don't stop the music', haar derde top 10-hit dit jaar en haar vijfde in totaal kan dus wel eens haar eerste #1-hit gaan worden. Als nieuwkomers tippen we Alex C. & Yass met 'Du hast den schönsten Arsch der Welt', Tessa met 'I put my trust in you', 'The racing rats' van Editors en 'American trilogy', de 99e hit in Nederland voor Elvis Presley.

Ook in de Album Top 100 krijgen we komende vrijdag een wisseling van de wacht. De winnares is daar al wel bekend: dat wordt ongetwijfeld Anouk met 'Who's your momma'. Dat wordt dan haar vijfde #1-album en haar achtste top 10-notering (op een totaal van acht); een wereldster in eigen land dus. Dat betekent dat Acda en De Munnik voorlopig op vier albumtoppers blijven steken; zij gaan waarschijnlijk 'slechts' binnenkomen op #3 met 'Nachtmuziek'. Tussen de twee nieuwkomers in zit het vorige #1-album, 'Samen met Dré' van André Hazes en zijn vijftien muzikale partners.

Naast de twee debutanten in de top 3 gaan we komende vrijdag ook nieuwe albums tegenkomen van Kylie Minogue, Jill Scott en Genesis (live).

Surf dus komende vrijdag naar de Megaman voor de eerste weeklijsten van december!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten