maandag 26 november 2007

Rihanna schudt de billen

Rihanna: Don’t stop the music (3)

Qua downloads staat Rihanna met ‘Don’t stop the music’ al voor de tweede week op #1. Het is echter de fysieke single die haar nog van de eerste plaats houdt. De single verkoopt slechts een kwart van ‘Pak maar m’n hand’, de #1-single van Nick & Simon. Zelfs het concert in de Heineken Music Hall afgelopen woensdag heeft daar geen noemenswaardige verandering in kunnen aanbrengen. De meeste fans zullen het album ‘Good girl gone bad’ wel in huis hebben, deze singleversie erop. Wellicht dat de maxi cd-single met negen remixen (!) van ‘Don’t stop the music’ er alsnog voor zorgt dat ze die #1-hit haalt, die ze met ‘Umbrella’ misliep. ‘Don’t stop the music’ bevat een sample van ‘Wanna be startin’ something’ van Michael Jackson, die daarmee tot #3 kwam in 1983.

Het concert in de HMH (haar tweede in Nederland) begon met haar eerste hit, ‘Pon de replay’, uit 2005. Voor haar show had ze zich laten inspireren door de Parijse nachtclub Moulin rouge. Zelf was ze gehuld in een zwarte beha, zwarte handschoenen, een kort roesjesrokje en laarzen tot over haar knie. De achtergrondzangeressen staken in glitterpakjes en leren zweepjes maakten het af. Tijdens het concert werden de fans veelvuldig getrakteerd op haar befaamde bootyshake, waarbij ze haar bilpartij flink heen en weer liet gaan. Met haar interpretatie van ‘Is this love’ bracht ze een ode aan de legendarische reggaezanger Bob Marley. De afsluiter was ‘Umbrella’, haar grootste hit tot nu toe, waarbij in de volledige HMH de paraplu’s de lucht ingingen.

1 opmerking:

  1. 'Don’t stop the music’ bevat een sample van ‘Wanna be startin’ something’ van Michael Jackson, die daarmee tot #3 kwam in 1983.

    Volgens mij behaalde Michael Jackson hiermee zelfs een #1 hit in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen