maandag 3 december 2007

Charly Lownoise en Mental Theo weer opgewarmd

Charly Lownoise & Mental Theo: Wonderful days 2.08 (50)

Voor de derde keer krijgt ‘Wonderful days’ van Charly Lownoise (= Ramon Roelofs, Den Haag, 17 juni 1968) en Mental Theo (= Theo Nabuurs, ’s-Hertogenbosch, 14 februari 1965) een notering. De eerste keer was in 1995 (#2). Vervolgens scoorde het nummer in 2004 (#40) in de ‘Speedcity megamix’ en dit keer is het raak als ‘Wonderful days 2.08’. De nieuwe versie werd op zaterdag 24 november officieel gelanceerd in Discotheek ‘Zak’ in Uelsen, vlak over de grens in Duitsland. De uitvoering die Ramon in 2001 uitbracht, samen met Frank Tunes onder de naam Starsplash, haalde geen notering.

Begin jaren 90 ontmoeten Ramon en Theo elkaar op Mallorca, waar ze beide als dj actief zijn. Ze gaan samenwerken en scoren als Charly Lownoise & Mental Theo vijftien hits, waarvan negen top 10-hits, waaronder drie top 2-noteringen. Naast hun eigen successen zetten ze de compilatieserie ‘Thunderdome’ op, die ook een groot succes wordt. In 2000 stoppen ze als duo. Ramon gaat verder als dj en is lid van de groep Topmodelz. Theo legt de nadruk op presenteren (onder andere op TMF) en racen. In maart 2006 doken de twee weer op in ‘Pandemonium’ in Amsterdam waar een hardcorefeest werd gehouden. Van Ramon verscheen onlangs ‘Autobiografie van een dj’, over zijn successen en de schaduwkant daarvan.

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen geluidsdragers van het duo verkocht. Hun grootste hit, ‘Wonderful days’, is echter geen eigen nummer. Het bevat een versneld afgespeelde sample uit ‘Help (get me some help)’ van Tony Ronald uit 1971. Vanwege het gebruik van de originele zang werd het duo in 1995 voor de rechter gedaagd en moesten ze een nieuwe versie opnemen met een nieuwe zanglijn. Beide versies werden meegeteld voor de notering: #2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten