vrijdag 21 december 2007

jaarlijsten 2007: André Hazes best verkocht

De jaarlijsten van 2007 zijn bekend! De Megaman ontving van GfK MegaCharts, de samensteller van de belangrijkste hitlijsten van Nederland, de single top 100 en album top 100 over 2007, gebaseerd op verkoopcijfers.

In de Single Top 100 over 2007 blijkt 'Blijf bij mij' van André Hazes en Gerard Joling met kop en schouders boven de rest uit te steken. De single, die dit jaar twaalf weken op #1 stond, verkocht twee keer zoveel als de nummer twee in de jaarlijst! En die #2, dat is 'Jij bent zo' van Jeroen van der Boom. Die stond dit jaar drie weken bovenaan en staat nog altijd in de actuele Single Top 100 genoteerd. Bij de best verkochte tien vinden we nóg twee Nederlandstalige platen: Guus Meeuwis staat op #8 met 'Tranen gelachen' en Gerard Joling staat nogmaals bij de bestverkochte tien: op #5 met 'Maak me gek'.

Ook twee keer genoteerd bij de bovenste tien is dé doorbraak van dit jaar: Mika. Hij staat op #3 in de jaarlijst met 'Relax take it easy' en op #7 met 'Grace Kelly'.

Jackyl & Hyde staan op #4 met 'Freefall', Rihanna & Jay-Z zijn op #6 de hoogstgenoteerde niet-#1-hit met 'Umbrella', Nelly Furtado komen we op #9 tegen met 'All good things (come to an end)' en Michael Bublé besluit de top 10 met 'Everything'.

André Hazes heeft níet het bestverkochte album, maar hij komt aardig in de buurt. In de Album Top 100 over 2007 is 'Pictures' van Katie Melua de winnares geworden, met 13% verkoopvoorsprong op Michael Bublé en 20% op 'Samen met Dré' van André Hazes. Beroepsjunk Amy Winehouse volgt op #4, de huidige lijstaanvoerder in de Album Top 100, Paul de Leeuw, staat in de jaarlijst al op #5 en Mika -daar is ie weer- komt op #6. Nog maar vier weken genoteerd, maar al op #7 in de jaarlijst staat Anouk. Norah Jones volgt op #8, Volendams trots Nick & Simon staan op #9 en Trijntje Oosterhuis besluit met haar voorlaatste plaat de top 10.

Volgende week brengt de Megaman een uitgebreide Mega-jaarman, met daarin alle trends, hypes, hoogtepunten, dieptepunten, hits, flops, doorbraken, afgangen en wetenswaardigheden van 2007. Lezen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten