maandag 10 december 2007

Kerstekindje Daughtry scoort tweede hit

Daughtry: Home (93)

Het wil bij ons nog niet zo vlotten met de groep rond American idol-deelnemer Chris Daughtry. Vorig jaar eindigde hij als vierde bij Idols en sindsdien gaat het het kerstekind uit Roanoke Rapids, North Carolina (op Tweede Kerstdag wordt hij 28 jaar) in eigen land voor de wind. Bij ons echter bleef de debuutsingle van de groep, ‘It’s not over’, op #53 – de positie van binnenkomst – steken.

Ook met de tweede single, ‘Home’, verloopt het in de VS uitstekend. Het nummer stond al een aantal weken in de Billboard Hot 100 genoteerd, toen het gebruikt ging worden in de tv-uitzendingen van American idol, als begeleiding bij het moment dat een verliezend deelnemer de uitzending moet verlaten.

Chris Daughtry schreef ‘Home’ trouwens vlak voordat hij zelf mee ging doen aan American idols. Op de avond voordat hij vertrok naar de opnamestudio, zat hij op de bank en schreef hij het nummer. Deborah Lurie, componiste van filmsoundtracks, zorgde voor het strijkersarrangement in het nummer. De clip is een registratie van een liveconcert van Daughtry in hun thuishaven Greensboro op 23 maart van dit jaar. ‘Home’ bereikte eerder dit jaar in de Billboard Hot 100 de vijfde plek, en wist in de Billboard Adult top 40 (de lijst voor grote-mensenmuziek) de eerste plek te behalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten