maandag 10 december 2007

Maroon 5 leent van the Police

Maroon 5: Won’t go home without you (62)

Wat zegt u? Nieuwe single van the Police? Nou nee, maar het lijkt er wel op! Voor de gitaarbasis van hun nieuwe single ‘Won’t go home without you’ speelden de heren van Maroon 5 leentjebuur bij ‘Every breath you take’ van Sting en consorten.

‘It won’t be soon before long’, zo heet het album waarvan deze nieuwe single van Maroon 5 afkomstig is. Het album kwam in mei van dit jaar veelbelovend op #4 binnen, maar zette vervolgens onmiddellijk de weg naar beneden in. De twee voorgaande singles van het album, ‘Makes me wonder’ en ‘Wake up call’, kwamen respectievelijk tot #8 in mei en #27 in september.

Voor de videoclip van deze nieuwe single deed Maroon 5 in augustus een oproep aan de fans voor het inzenden van homevideo’s. De oogst viel klaarblijkelijk tegen, want inmiddels is een hele andere clip te zien; eentje waarin zanger Adam Lavine eerst ruzie maakt me een dame (Tania Raymonde), daar later spijt van krijgt, op zoek gaat naar haar, maar haar uiteindelijk vindt in het gezelschap van een andere man.

De die hard-Maroon 5-fans moeten maar eens op zoek gaan bij de diverse iTunes-aanbieders, want er is rondom deze single aardig wat bijzonder materiaal te vinden. Zo heeft iTunes Australië een coverversie van ‘Happy Christmas (war is over)’ door de groep in de aanbieding en is er op iTunes Italië een akoestische uitvoering van de single te vinden. En voor wie zelfs elke seconde telt: de singleversie van ‘Won’t go home without you’ duurt overigens langer dan de albumuitvoering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten