woensdag 12 december 2007

midweek: Jeroen van der Boom zet aanval in

Dát kan nog een spannende finish worden! Jeroen van der Boom zet via een aantal instore-optredens bij filialen van Free Record Shop de aanval in op de koppositie van Rihanna! Op zaterdag gaf hij al acte de presence bij de platenzaken in Ede en Nijmegen. Gevolg: extra veel verkochte singles en meteen een forse stijging in de tussenstand: van'Één wereld' worden in de platenzaken ruim twee keer zoveel singletjes verkocht als van 'Don't stop the music' van Rihanna. Vandaag deed hij daar nog eens een optreden bij in Alphen aan den Rijn, wat opnieuw voor een 'boost' van zijn singleverkopen gaat zorgen. Maar is dat genoeg voor de eindoverwinning aanstaande vrijdag?

Tegenover die singleverkopen staan de downloads van Rihanna. 'Don't stop the music' loopt juist erg goed bij de downloadplatforms, terwijl 'Één wereld' qua downloads momenteel niet eens bij de beste tien van Nederland zit. Normaal gesproken zou Rihanna via de downloads aan het langste eind gaan trekken, maar we weten niet wat het effect is van het instore-optreden van Van der Boom van vanmiddag. Een hele spannende week dus voor de Single Top 100!...

Verderop in de Single Top 100 van aanstaande vrijdag zijn de kersthits in opkomst. Bearforce 1 gaat hard richting top 10 met ´Christmas is here´, ´All I want for Christmas is you´ van Mariah Carey is heruitgegeven en maakt kans op een top 30-positie, René Shuman & Angel-eye maken kans op een notering voor ´Everyday Christmas´ en zelfs Wham! kan weer de Single Top 100 in gaan stappen via de jaarlijkse heruitgave van de klassieker ´Last Christmas´.

Andere nieuwkomers voor komende vrijdag zijn Ron Carrell (´Walking down the street´ wordt top 20), CRW met ´I feel love´ (een remix van de Donna Summer-hit', Nicole Scherzinger met ´Baby love´, de Gebroeders Ko met ´Duiken in de zee´ en, bekend van de reclame, ´Goeiemoggel´ van the Happy hour crew.

In de Album Top 100 gaan we een héle rustige week in. Paul de Leeuw kan gerust gaan slapen, want een tweede #1-week voor ´Symphonica in rosso´ komt eraan. Trijntje Oosterhuis komt een stuk dichterbij en stijgt naar #2, maar ze kan De Leeuw nog lang niet achterhalen. Hoogste nieuwe wordt ´Toch?´ van Extince, met een plek zo rond #25. Verderop in de lijst verwachten we posities voor nieuwe albums van Hans Teeuwen (´Hans Teeuwen zingt)´, Colbie Caillat (´Coco´) en, met een beetje mazzel, Rufus Wainwright (´Rufus does Judy at Carnagie hall´).

Maar zoals gezegd, de grote vraag is: wie wordt er #1 in de Single Top 100? Kijk komende vrijdagmiddag bij de Megaman, en je weet het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten