vrijdag 7 december 2007

Rihanna blijft op #1, maar Jeroen komt eraan!

In de nieuwe Single Top 100 blijft, zoals voorspeld, Rihanna fier bovenaan staan met 'Don't stop the music'. De verrassing in de top 10 komt echter van Jeroen van der Boom, die met 'Één wereld' van 8 naar #2 sprint. Hij haalt ruim driekwart van de verkopen van Rihanna, dus hij is blijkbaar van plan om het volgende week spannend te gaan maken. Van der Boom streeft twee andere Nederlandstalige platen voorbij. Jan Smit moet definitief de witte vlag hijsen, en ook Coole Piet kan terug naar Spanje. Nick & Simon herstellen zich licht en keren terug de top 10 in, maar de enige echte nieuwe top 10-notering is voor de Freemasons, die met Bailey Tzuke (de dochter van Judie) naar #9 stijgen met de Alanis Morissette-cover 'Uninvited'.

Voor de binnenkomers moeten we diep onderin de Single Top 100 gaan zoeken. Pas op #60 komen we de hoogste tegen. Dat is nota bene Elvis Presley, die met 'Burning love' zijn HONDERDSTE hit scoort en dit record als hoogste nieuwe nog eens extra luister bijzet. Hij verslaat daarmee Maroon 5 (nieuw op #62 met 'Won't go home without you'), Deetron (op #63 met 'I cling'), Don Diablo (op #67 met 'This way') en een hele zwangere Christina Aguilera (met 'Oh mother' binnen op #69).

Snelle stijgers in de Single Top 100 zijn Bob Sinclar, die van 63 naar #17 klimt met 'Together', Editors (zij stijgen veertig plaatsen naar #20 met 'Racing rat'), maar de snelste is DJ Jose: van 83 naar #30 met 'Physical attraction'.

In de Album Top 100 is Paul de Leeuw de nieuwe lijstaanvoerder. Hij komt bovenaan binnen met 'Symphonica in rosso' en verkoopt meteen bijna twee keer zo hard als de #1 van vorige week, Anouk. Die heeft weliswaar met 'Who's your momma' een platina album te pakken, maar moet toch bakzeil halen bij Paul. Nog een nieuwe komt op #3 binnen: Trijntje Oosterhuis vernieuwde haar samenwerking met Burt Bacharach en debuteert in de top 3 met 'Who'll speak for love'. Ook Guus Meeuwis doet het nog goed, met zijn nieuwe, 'Groots met een zachte G' (binnen op #13), maar verder zien we alleen nog Gare du Nord binnenkomen, en wel op #88 met 'Jazz in the city'. Elvis is herintreder in de Album Top 100. Vanwege zijn laatste heruitgave (voorlopig) én de publiciteit rond zijn honderdste hit in Nederland, komt 'The complete Dutch collection' (eerder dit jaar al een #1-hit) op #74 terug binnen.

Een uitgebreide Megaman met al het nieuws over de grote hit en alle binnenkomers lees je hier komende maandag!

2 opmerkingen:

  1. De megaman lijkt het normaal te vinden dat Jeroen van der Boom op nummer twee staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja die Jeroen doet helemaal niks in de downloads wel vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen