maandag 17 december 2007

Vinzzent doet het met drie soulsisters

Vinzzent & Big, black & beautiful: Geef jouw lach (89)

‘Geef jouw lach’ is de derde hitsingle dit jaar voor de Brabantse zanger Vinzzent. Eerder dit jaar was het raak met ‘Cecilia’ (#87) en ‘Een zomer lang verliefd’ (#56). Zijn grootste hit scoorde hij echter in 2002 met ‘Right here right now’ (#55), toen hij nog uitsluitend Engelstalige liedjes zong.

Vincent Johannes Rudolf Claasse luidt zijn volledige naam, zoon van een Nederlandse moeder en een Indonesische vader, geboren in 1971 in Winterswijk, en nu wonend in Oosterhout. Hij is al jaren de vaste studiotechnicus van Rob de Nijs. In mei verscheen Vinzzents eerste album, ‘Een leven lang verliefd’, waaraan onder anderen werd meegewerkt door Dana Winner, Maarten Peters en Humphrey Campbell. Het merendeel van de nummers schreef Vinzzent zelf, die zegt er trots op te zijn met zoveel ervaren topmuzikanten te mogen werken.

‘Geef jouw lach’ nam hij op met de drie dames van Big, black & beautiful. De opbrengst gaat naar de multiculturele kerkgemeenschap in Hoogvliet. Het geld wordt gebruikt om arme gezinnen in de Rotterdamse deelgemeente te voorzien van een kerstmaaltijd of voor het kopen van een cadeau voor onder de kerstboom. Vinzzent. “Ik las op een ochtend in de opnamestudio in de krant dat de voedselbank weer enorm gegroeid was en dat gezinnen met 120 euro per maand moeten rondkomen. Dit is me de hele dag bijgebleven. Later op de dag heb ik mijn manager gebeld met de vraag wat we hieraan konden doen. En zo ontstond het idee voor de single.” Voor de tekst riep Vinzzent de hulp in van Emile Hartkamp en Norus Padidar, die al menig succes boekten met Frans Bauer, Marianne Weber en René Froger. “De plaat moest wel de boodschap kunnen overbrengen bij het Nederlandse volk. Norus en Emile schrijven liedjes die uit het leven gegrepen zijn”, aldus Vinzzent. Voor de muziek leenden de tekstschrijvers van José Feliciano en diens ‘Que sera’. Volgens Vinzzent was de samenwerking met drie meiden super; “het zijn supermeiden met superstemmen. De single is daardoor echt een mix geworden tussen Amerika en Nederland.”

Big, black & beautiful bestaat uit de drie zangeressen Michelle David, Lucretia van der Vloot en Rocque-E Harrell. Samen brengen ze al vijf jaar een swingende show vol bekende soulhits. In februari gaat ‘Big, Black & Beautiful in concert’, de jubileumtour, van start.

Michelle Teri Robin Douthit (Winston-Salem North Carolina , 28 augustus 1966) groeide op in New York en zingt al vanaf haar vierde. In 1994 kwam ze naar Nederland om met Stardust Theatre Productions te werken. De eerste show was ‘The sound of Motown’. Michelle: “Ik had een sterk verlangen om bij mijn wortels terug te komen; zodoende richtte ik mijn eigen gospelgroep op met de naam the Sounds of faith. Dit was mijn manier om trouw aan mijzelf te blijven”. Michelle deed de backingvocals bij onder meer Diana Ross en Michael Bolton

Lucretia van der Vloot (Amsterdam, 21 september 1968) is een veelzijdig iemand. Ze zingt, acteert (o.a. ‘All stars’) en maakt cabaret. In 2001 zong ze mee op ‘I wanna be a one day fly’, de #1-hit van One day fly, de parodie op Starmaker/K-otic.

Rocq-E Harrell komt uit Los Angeles, is sinds 1990 in Nederland en komt uit een zeer muzikale familie. Haar moeder Evelyn was lid van de formatie Friends of distinction, grootmoeder Essie King was klassiek zangeres en docente aan het conservatorium en broer Grady heeft drie solo-albums op zijn naam staan. Rocq-E is een veelgevraagd achtergrondzangeres, op tournee en op de plaat. Ze zong bij Diana Ross, Barry White, Patti Labelle, Stevie Wonder, maar ook bij onze eigen Boris. Zelf heeft ze al verschillende albums uitgebracht, waaraan op haar beurt weer bekende musici meewerkten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten