maandag 10 december 2007

Y2K leent van Melodie MC

Y2K: Dum da dum (71)

Tsja, deze kennen we al natuurlijk. ‘Dum da dum’, niet echt een verheffende tekst, maar wel een leuk liedje voor Melodie MC in 1993. Destijds bereikte het nummer, gezongen door Mayomi (tenminste, de singleversie, want de oorspronkelijke zang was van Pia Sjöberg), de vierde plek. Voor de oorspronkelijke sample daaruit moeten we trouwens nóg verder terug, naar 1991, en dan komen we uit bij de Nederlandse zangeres Nasty en ‘Feel that beat’.

Om een lang verhaal kort te maken: Y2K heeft een coverversie opgenomen, en nu met Linda van der Veeken als zangeres. Linda was eerder al actief in het dance-wereldje als zangeres op singles van onder meer DJ Pat B (‘Love of my life’), Vinylworxx (‘Stop lovin’ you’), Solid love (‘Time of my life’), Blaze (‘Right of way’) en Sonic solutions (‘Don’t speak’ en ‘Heaven is a place on earth’). Verder zong ze ook nog bij de rockabillyband Big shampoo & the Hairstylers en bij Hot and spicy.

Feestje dus bij de familie Van der Veeken, want via de producers van Y2K scoort Linda eindelijk haar eerste hit! En voor wie zich nooit zo in de millenniumproblematiek heeft verdiept: Y2K staat voor het jaar 2000: de Y staat voor year, en de K, als afkorting van kilo, voor duizend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten