zondag 6 januari 2008

Duitse Scooter doet het beter dan de Belgische

Scooter: And no matches (62)

Begin jaren ’80 had je een Vlaamse band genaamd Scooter. In hun eigen land werden ze bekend met magistrale singles als ‘You’ en ‘Will I ever recover from you’. Een doorbraak in de hitparade leverde dat hen echter niet op.

Nee, dan de Duitse Scooter. Dat drietal pakt het een stuk handiger aan. Met ‘And no matches’ zijn ze al toe aan hun drieëntwintigste hit in Nederland. Na de rave-muziek van de beginjaren ’90 scoren ze nu met een jump-probeersel, om in te haken op de huidige rage.

Van het Duitse drietal zitten zanger H.P. Baxxter en toetsenist Rick J. Jordan al vanaf de begindagen in 1994 in de groep. De derde plek in de bezetting wisselde nogal eens van eigenaar. Vanaf 1994 werd de plek achter het toetsenbord vier jaar lang ingenomen door Ferris Bueller (tenminste, zo noemde hij zich). Daarna was het vier jaar lang tijd voor Alex Coon. In 2002 was er opnieuw voor vier jaar een plek ingeruimd voor Jay Frogg. Sinds twee jaar bezet Michael Simon de positie. Nog twee jaar te gaan voor hem?...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten