zondag 13 januari 2008

Geen popprijs voor Stevie Ann, wel voor Armin van Buuren

Stevie Ann: Baby blue (84)

Twee weken geleden kwam ‘Baby blue’ van Stevie Ann een weekje kijken op #93. Deze week is ze terug en boekt een winst van negen plaatsen voor het nummer en gaat op herhaling op #84. De tekst voor het nummer schreef ze in Londen. “De muziek was er al, maar de tekst wilde maar niet komen. En toen opeens, alsof het uit de lucht kwam vallen, was er de tekst”, vertelde Stevie onlangs. Volgens Stevie heeft dat zeker met de omgeving te maken, in dit geval Londen, waar ze wel vaker komt.

Geen popprijs

Stevie Ann was naast Krezip, Van Velzen, Moke, Jan Smit (volgens sommigen dé grootste kanshebber), Pete Philley & Perquisite en Alain Clark een van de vele acts die genoemd werden als kanshebber voor de Popprijs. Deze prijs wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt door de Stichting Buma Cultuur tijdens Noorderslag in Cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen. De prijs is voor de band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Afgelopen zaterdagavond, even na elf uur, sprak jury voorzitter Hans Kosterman de verlossende woorden: “De Popprijs 2007 gaat naar Armin van Buuren!” De meeste gokkers dachten, omdat Noorderslag vooral een bandjesfestival is, aan een bandje of een zanger(es), niet aan een dj. Vijf jaar geleden won Tiësto ook al de Popprijs, dus eigenlijk was het niet zo vreemd dat Armin hem dit jaar krijgt.

De jury roemde hem om zijn creativiteit in combinatie met zijn zakelijk inzicht. Afgelopen jaar werd Armin verkozen tot beste dj van de wereld. Helaas kon hij niet zelf aanwezig zijn om de Popprijs in ontvangst te nemen, omdat hij bezig is met een tournee door Zuid-Amerika. En aangezien overkomen naar Groningen hem vier dagen zou kosten, was er een videoboodschap. Wel was zijn broer er voor het in ontvangst nemen van een cheque van € 10.000 en een (volgens Giel Beelen) ‘oerlelijk’ beeldje. Traditiegetrouw onder boegeroep en heel veel bier. Daarop besloot hij de toespraak die hij van zijn broer had ontvangen per e-mail, voor lief te laten. Het was de eenentwintigste keer dat de Popprijs werd uitgereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten