maandag 21 januari 2008

Gratis Queen-single wordt toch nog verkocht

Queen and Paul Rodgers: Say it’s not true (62)

Typisch eigenlijk, dat ‘Say it’s not true’ van Queen & Paul Rodgers de Single Top 100 binnenkomt. Op 1 december werd het nummer namelijk al als gratis download uitgebracht ter gelegenheid van ‘Wereld AIDS dag’. De Megaman weet niet hoe vaak het nummer gedownload is, maar blijkbaar zijn er ook nog mensen bereid om voor ‘Say it’s not true’ te betalen; vandaar de binnenkomst op #62.

‘Say it’s not true’ is al een jaar of vijf oud: drummer Roger Taylor schreef het in 2003 voor een anti-AIDS-festival (om precies te zijn het ‘Nelson Mandela’s 46664 HIV AIDS global campaign festival’). Tijdens optredens zong Taylor het nummer zelf. Ook toen Rodgers al als nieuwe zanger met Queen op tournee ging, in 2005 en 2006, bleef Taylor de zanger van het nummer. Daar is nu verandering in gekomen: in de studio zingen ook Paul Rodgers en gitarist Brian May een couplet. Het is de eerste nieuwe Queen-opname sinds ‘No one but you’ uit 1997. Het nummer zal ook te vinden zijn op een nieuw album dat er aan komt van de heren. De compositie was overigens al eens op cd verschenen, maar dan in een live-uitvoering op de concertalbums ‘Return of the champions’ en ‘Super live in Japan’. Als tweede track op de cd-single vind je de videoclip. De opbrengsten van de single komen ten goede aan Nelson Mandela’s AIDS fonds.

‘Say it’s not true’ is al de 56e hitsingle voor Queen. Het is de tweede hit in samenwerking met Paul Rodgers; in 2005 kwamen ze gezamenlijk met ‘Reach out/ Tie your mother down’ tot #27.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten