zondag 13 januari 2008

Henk Damen: van profvoetballer tot zanger

Henk Damen: Ik wil jou voor altijd (51)

Van Grad Damen horen we de laatste tijd niet veel meer; zijn laatste hitfeit dateert al weer uit oktober 2006, toen ‘Granada’ een weekje op #89 stond. En dus moet achterneef Henk Damen de eer van de familie Damen hoog houden in de Single Top 100, want zijn vader en de vader van Grad zijn volle neven.

De carrière van Henk Damen (’s-Hertogenbosch, 15 augustus 1980) begon pas zo’n vijf jaar geleden. Daarvoor volgde Henk de opleiding schilderen aan de LTS. Hij werd echter geen schilder, maar profvoetballer! Op zijn zestiende trad hij op verzoek van trainer Hans Kraaij jr. toe tot de FC Ophemert. Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Den Bosch, op één voorwaarde. Henk wilde namelijk zanger worden en wilde dat een reeds opgenomen demo zou belanden bij enkele muziekbobo’s. Hans Kraaij had wel connecties in die wereld, want in 1997 scoorde hij een #1-hit met ‘Er zal d’r altijd eentje winnen’, samen met de Supporters united. Hans voldeed de tegenprestatie en kort daarna hing platenbaas Tony Berk aan de telefoon, die er voor zorgde dat Henk in contact kwam met Tom Peters, die voor veel artiesten nummers schrijft en produceert.

Vijf jaar geleden leidde het tot de eerste hit voor Henk: ‘Ik droom m’n hele leven van jou’ (#33). Daarna volgden nog zeven hitsingles, met als klapper ‘Jouw tranen komen veel te laat’ (#26), ook in 2002. ‘Ik wil jou voor altijd’ is de voorloper van zijn vierde album. Naast zingen is Henk ook nog presentator van ‘Hollandse hitmix’; kan Henk mooi zijn eigen plaatjes aankondigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten