maandag 21 januari 2008

Konijn voor de derde keer bezongen

Aka the Junkies: Konijntje (16)

Het is de derde keer dat een konijntje wordt bezongen. Fred en Aad waren in 2004 de eerste met ‘Mijn konijn en ik’ (#87), in 2006 gevolgd door Henkie met ‘Lief klein konijntje’, dat aanvankelijk weinig deed (1 weekje op #95), maar door de après-ski en carnaval alsnog de twaalfde plek bereikte. In Vlaanderen werd het zelfs een #1-hit. Deze week komt een nieuw konijnenlied binnen, ‘Konijntje’ door AKA the Junkies. Muzikant Arjuna Schiks was bezig met een stukje muziek. Hij had wat leuke beats bij elkaar verzameld, maar een thema ontbrak nog. Daarop kwam Willie Wartaal met het idee om iets met een konijntje te doen, en zo ontstond ‘Konijntje’ van Aka the Junkies, waar ook een dansje bij hoort. Erg veel was daar niet voor nodig, getuige de ingesproken tekst, die op een andere snelheid wordt afgespeeld. Dat is op zich niets nieuws, want al in 1966 kwam Napoleon XIV met het nummer ‘They're coming to take me away, ha-haa!’, waarin ook gebruik wordt gemaakt van het versneld afspelen van stemmen.

Arjuna Schiks (Amsterdam, 1985) is al sinds zijn vijftiende bezig met muziek. Sinds 2006 draait in de cafés ‘Twstd’ en ‘the getaway’ in Amsterdam. Arjuna componeerde de muziek voor de Diesel herfst/winter modeshow tijdens de Amsterdam Fashion week 2007. Tevens deed hij vorig jaar mee aan de Grote prijs van Nederland; hij schopte het in de categorie ‘dance producers’ tot de finale. Op het moment werkt hij samen met DJ Isis en DJ Dimitri aan diverse producties.

Willie Wartaal werd geboren als Olliçio Locadia in Amsterdam in 1982. In 2005 brak hij samen met zijn groep de Jeugd van tegenwoordig door met de #1-hit ‘Watskeburt?!’. Hij werkte ook samen met onder meer Spacekees, the Opposites en Partysquad! in het nummer ‘Wat wil je doen’ (#12 in 2005). Pas geleden was hij te zien in de videoclip ‘Dom, lomp en famous’ van the Opposites (#23 in 2007). Sinds oktober 2006 presenteert Willie ‘Wartaal’, een serie talkshow voor BNN. Van de Jeugd van tegenwoordig kunnen we nog dit jaar een nieuw album verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten