woensdag 30 januari 2008

Midweek: wie wordt de nieuwe #1, Leona of Kane?



Met grote zekerheid kunnen we nu al stellen dat de Single Top 100 aanstaande vrijdag een nieuwe #1 kent. De vraag is alleen nog wie ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse van de eerste plaats zal stoten. Leona Lewis met ‘Bleeding love’ die de midweek aanvoert, of Kane met ‘Catwalk criminal’?

Onder de binnenkomers zien we ‘Watermensen’ van 3Js en ‘Valerie’ van Amy Winehouse, maar dan zonder Mark Ronson. De feestnummers zijn deze week vertegenwoordigd door René Schuurmans (‘Handen in de lucht’) en de SRV-mannen (‘O.j.e.e.’). En zeker van een notering zijn Britney Spears met ‘Piece of me’ en ‘Als ik jou zie’, de eerste solosingle van Syb van der Ploeg.

Terwijl ze in de Single Top 100 de troon zal moeten afstaan, regeert Amy Winehouse in de Mega Album Top 100 gewoon verder met haar album ‘Back to black’. Ayreon, het project van Arjen Lucassen, mag rekenen op een riante top 10-notering met ’1011001’. Verderop verwelkomen we sinds zeventien jaar weer een popalbum van Joe Jackson: ‘Rain’. Daarnaast komen ‘Eldorado’ van Michiel Borstlap, ‘The bedlam in Goliath’ van the Mars volta, 'The scarecrow' van Avantasia en ‘Chronozba I’ van rapper Blaxtar binnen in de lijst.

Aanstaande vrijdag lees je in de Hitflits wat er van deze voorspellingen is uitgekomen.

5 opmerkingen:

  1. Belachelijk gewoon dat de megaman nooit is opgevallen dat Valerie ten onrechte op #1 stond. Namelijk twee versies bij elkaar opgeteld. En GB stonden beide versies apart genoteerd. Dus alle comotie voor niets. Een fysieke single is niet meer nodig, digitaal haal je ook de nummer één positie. Ja, logisch als je de downloads van twee versies bij elkaar opteld. Twee versies die al weken respectievelijk op #1 en #3 bij iTunes staan. Nauw zou Gfk ook consequent moeten zijn en ze bij elkaar moeten blijven optellen. Maar nee nu krijgt Amy Winehouse een vermelding apart. Te triest voor woorden gewoon. En niemand die het merkt of opvalt. Enkel de chartsman die valt het ook op, en terecht. En de Top 40 neemt het maar klakkeloos over en jij dus ook. Je volgt echt niet de downloadlijsten. Slechte zaak als chartswachter. Maar ja, ook met deze opmerking zul je wel weer niets doen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woensdag... Verrassend genoeg lijkt het erop dat megacharts twee singles van Amy Winehouse tot 1 heeft gerekend, waardoor haar nummer 1 notering nog wel eens ter discussie kan worden gesteld!

    Op de site van Erick Hendriks.
    Die slaapt tenminste ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gfk zal ongetwijfeld alles ontkennen. Zij maken immers nooit fouten. Ook dat ze twee weken vergaten Valerie in de downloadlijst op te nemen was zeker geen fout. Dit terwijl het nummer wel enkel op downloadbasis in de Top 100 stond. Dat jij je terug trekt van "chartsland" verbeterd de situatie er niet op. Ooit was jij zo vooruitstrevend en onthullend van het aan de kaak stellen van fouten en de arrogantie van de hitlijsten samenstellers. Too bad !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niet veel want Valerie voert de lijst weldegelijk nog aan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Niet Leona en ook niet Kane, maar gewoon Amy !!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen