dinsdag 5 februari 2008

2008 wordt het jaar van Kane

Kane: Catwalk criminal (2)

‘Believe it’ was in 2006 het laatste hitfeit van Kane. Dat nummer kwam op #4 binnen, en dat was ook gelijk de hoogste notering. Het jaar daarvoor had de groep drie top-10 noteringen, waaronder twee #1-hits, ‘Something to say’ en ‘Fearless’, die beide op #1 binnenkwamen. En in 2003 kwamen ze met ‘Rain down on me/Before you let me go (met Ilse Delange)’ binnen op de derde plek. Deze week maakt Kane de top 3 vol, door met ‘Catwalk criminal’ binnen te komen op de tweede plaats. Afgelopen zaterdag zongen ze het nummer live in ‘Mooi! Weer de Leeuw’, waarin Dinand wel heel anders klinkt dan op de plaat.

Na een adempauze van bijna twee jaar waren de verwachtingen hoog gespannen toen Kane aankondigde met nieuw werk te komen. In de nieuwjaarsnacht presenteerden ze, gelijk na het vuurwerk, op de Erasmusbrug in Rotterdam, hun nieuwe single ‘Catwalk criminal’ en speelde een half uur lang de sterren van de hemel. Volgens Kane is de single, die een heel ander Kane-geluid laat horen, “dat ding waar we zo naar op zoek zijn geweest. Het is stijlvol, het rockt en it makes you wanna dance!” Ze hopen dan ook dat 2008 hun jaar wordt. Dinand: “ We hebben bijna twee jaar lang niets gedaan, 2008 wordt van ons. We gaan het jaar claimen". Op 28 juni staat Kane in de Kuip in Rotterdam en niet de Rotterdamse Ahoy zoals eerder gemeld.

Het nummer, hun vijftiende notering, is de voorloper van het negende album dat op 28 april uitkomt. Het album wordt momenteel opgenomen in de Allaire Studios in New York’s Catskill Mountains. Naast Dennis van Leeuwen en Dinand Woesthoff, de vaste basis van Kane, werken ook Sterling Campbell en Gail Ann Dorsey aan het album mee. Sterling heeft z’n sporen reeds verdiend bij onder anderen UB40, Tina Turner en Duran duran. Gail Ann speelde bas bij The the, Gwen Stéfani en Tears for fears. Zelf bracht ze ook een aantal albums uit en scoorde een hit in 1989 met ‘Where is the love?’ (#47). Beide muzikanten maken deel uit van de begeleidingsband van David Bowie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten